Se alle læsernes matematikvideoer
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Se alle læsernes matematikvideoer

Hvad er en ligning?](http://ing.dk/artikel/115456-matematikkonkurrence-hvad-er-en-ligning)
Bjørn Bech, der er folkeskolelærer i København, udvikler selv små videosekvenser til eleverne. Se Bjørns indslag i Ingeniørens matematikkonkurrence.

Find pi i hverdagen](http://ing.dk/artikel/115482-matematikkonkurrence-find-pi-i-hverdagen)
Andet bidrag i Ingeniørens store matematikkonkurrence kommer fra matematik-økonom Kirstine Andreasen, der drømmer om at vende tilbage til undervisningen en dag.

Ligning med én ubekendt](http://ing.dk/artikel/115600-matematikkonkurrence-ligning-med-n-ubekendt)
Søren Enemark er studerende ved DTU og har her lavet en del såkaldt pencasts til undervisningen i matematik. Se, hvordan det hjælper med at forstå løsningen af en ligning med én ubekendt.

Fibonacci-tal og mystiske arealer](http://ing.dk/artikel/115625-matematikkonkurrence-fibonacci-tal-og-mystiske-arealer)
Bidrag fra Morten, Sasja, Martin og Mie, der demonstrerer fibonacci-tallenes forunderlige egenskaber og forudres over det mystiske areal.

Ligninger med flasker og badekar](http://ing.dk/artikel/115628-matematikkonkurrence-ligninger-med-flasker-og-badekar)
Hans Schrøder demonstrerer i denne konkurrencevideo, hvordan du går fra at regne på flasker og propper til alt mellem himmel og jord.

Trigonometriens retvinklede trekanter](http://ing.dk/artikel/115623-matematikkonkurrence-trigonometriens-retvinklede-trekanter)
De tre matematiklærerstuderende Mads Plenge, Trine Green og Anne-Sophie Jensen's fortæller, hvordan man udregner arealer og sidelængder i retvinklede trekanter.

Lineære sammenhænge i taxature](http://ing.dk/artikel/115657-matematikkonkurrence-lineaere-sammenhaenge-i-taxature)
Josephine Dalum, der går i 2. g på Frederiksborg Gymnasium, viser i sit bidrag til Ingeniørens matematikkonkurrence matematikken bag en taxatur.

Pi og radianer](http://ing.dk/artikel/115652-matematikkonkurrence-pi-og-radianer)
Bjørn Antonsen viser sammenhængen mellem radianer og grader i en cirkel i sit bidrag til Ingeniørens matematikkonkurrence.

Løs ligninger med kort og terninger](http://ing.dk/artikel/115618-matematikkonkurrence-loes-ligninger-med-kort-og-terninger)
Dette bidrag til Ingeniørens matematikkonkurrence kommer fra Klaus Søgren Hansen, der har udviklet en række kort- og terningespil, så børn kan lære matematik gennem leg.

Prismer afslører hældningen i koordinatsystemet](http://ing.dk/artikel/115656-matematikkonkurrence-prismer-afsloerer-haeldningen-i-koordinatsystemet)
Lærerstuderende ved Professionshøjskolen Metropol Christian Walli Bille, Natasja Bak, Kenneth Andersen og Lene Dons Nitivej viser i deres bidrag til matematikkonkurrencen, hvordan lys spaltet igennem en prisme visualiserer hældningskoefficienten for rette linjer i et koordinatsystem.

Sum gange differens](http://ing.dk/artikel/115659-matematikkonkurrence-sum-gange-differens)
Michael Vestermark demonstrerer, hvordan to tals sum gange samme to tals differens er lig med kvadratet på første led minus kvadratet på andet led i sit bidrag i ing.dk's matematikkonkurrence.

Trigonometri i enhedscirklen](http://ing.dk/artikel/115712-matematikkonkurrence-trigonometri-i-enhedscirklen)
Lucas Eriksen, Christopher O'Conell, Louise Katrine Mønbo og Kathrine Schiander fra Professionshøjskolen Metropol introducerer eleverne for enhedscirklen, origo, sinus, cosinus og radianer i deres bidrag til ing.dk's matematikkonkurrence.

Trekantudregning](http://ing.dk/artikel/115715-matematikkonkurrence-trekantudregning)
Søren Opsal Bertelsen demonstrerer, hvordan man beregner trekantens sider i dette bidrag til Ingeniørens matematikkonkurrence.

Den udbredte misforståelse](http://ing.dk/artikel/115721-matematikkonkurrence-den-udbredte-misforstaaelse)
De fire lærerstuderende Mladen Mikosavljevic, Timm Henriksen, Mette Olsen og Catrine Jessen demonstrerer i deres bidrag til ing.dk's matematikkonkurrence, at vinkelsummen i en trekants ikke altid er 180 grader.

Pythagoras lov ved indlejrede kvadrater](http://ing.dk/artikel/115725-matematikkonkurrence-pythagoras-lov-ved-indlejrede-kvadrater)
Thomas Riedel viser i sit bidrag til ing.dk's matematikkonkurrence, hvordan Pythagoras læresætning om trekanter kan overføres til indlejrede kvadrater.

Har du råd til computeren?](http://ing.dk/artikel/115722-matematikkonkurrence-har-du-raad-til-computeren)
Jakob Rindom viser, hvordan man kan bruge regning med ubekendte tal i hverdagen i sit bidrag til ing.dk's matematikkonkurrence.

Skæringspunkter ved en taxatur](http://ing.dk/artikel/115724-matematikkonkurrence-skaeringspunkter-ved-en-taxatur)
Stine Skov Kristensens bidrag til matematikkonkurrencen viser med et konkret eksempel, hvordan man beregner skæringspunktet mellem to linier.

Kunsten at isolere x](http://ing.dk/artikel/115727-matematikkonkurrence-kunsten-at-isolere-x)
Jeppe Lange er fascineret af muligheden for at vise matematik på en anden måde end ved tavlen, og derfor lader han bl.a. et løg spille hovedrollen i sin demonstration af, hvordan man isolerer x.

Introduktion til reduktion](http://ing.dk/artikel/115728-matematikkonkurrence-introduktion-til-reduktion)
Matematiklærerstuderende Sofie, Melissa, Mikkel og Martins bidrag til Ingeniørens matematikkonkurrence er en introduktion til reduktion. De har valgt emnet efter at have erfaret, at mange 8.-9. klasses elever kæmper en hård kamp med netop reduktioner.

Trekantsmåling](http://ing.dk/artikel/115729-matematikkonkurrence-trekantsmaaling)
Bjørn Antonsen har lavet hele to bidrag til ing.dk's matematikkonkurrence. Her demonstrerer han, hvordan man beregner sider og vinkler i forskellige typer trekanter.

Matematik i musikken](http://ing.dk/artikel/115784-matematikkonkurrence-matematik-i-musikken)
Lærerstuderende Simon Berg Balle, Linda Sassersen og Jonas Krogstrup Løkken viser i deres bidrag til ing.dk's matematikkonkurrence, hvor meget matematik, der er i musikken.

Pythagoras-puslespil](http://ing.dk/artikel/115723-matematikkonkurrence-pythagoras-puslespil)
Jan Rouvillain viser Pythagoras sætning ved at lægge et puslespil bestående af fire trekanter og en firkant i sit bidrag til ing.dk's matematikkonkurrence.