SCO-trusler ryster ikke Linux-kunder

I de seneste ni måneder har softwarefirmaet SCO svinget truende med sagsanlæg og kæmperegninger over for en række større virksomheder. Selskabet mener, at kernen i Linux-styresystemet indeholder væsentlig kildekode fra Unix, vel at mærke kodestumper som SCO har ophavsret på.

SCO har buldret på de digitale tønder og sendt kæmperegninger til 1.500 koncerner - herunder IBM, men det har øjensynligt ikke afskrækket virksomhederne fra at gå videre med Linux-projekter. Det skriver netmagasinet ZDnet UK.

Det viser en rundspørge som investeringsfirmaet Credit Suisse First Boston har foretaget blandt IT-chefer fra 73 større virksomheder med konkrete Linuxplaner.

IT-cheferne blev spurgt, om de havde gen-overvejet projekterne i lyset af SCO-sagen. Det havde 84 procent af virksomhederne ikke.

Af rundspørgen fremgik det, at en trediedel af de 73 virksomheder har installeret Linux i data-centrene, mens en fjerdedel bruger styresystemet i forretningskritiske systemer.

SCO-sagen har ført til spekulationer om, hvorvidt det ville bremse Linuxs fremmarch i virksomheder, især fordi der er kode fra SCO's Unix-dele i kernen. SGI (tidligere Silicon Graphics) har erkendt måske at have frigivet 200 liniers kode til brug i kernen - og undskyldt dette - omend det er ud af 5,9 millioner liniers kode i den seneste udgave af Linux-kernen 2.6.0.-test6.