Scandlines-køber: Bro-palaver en fordel for os

19. juni 2007 kl. 00:00
Den tyske kapitalfond, som tirsdag lagde 11,6 milliarder kroner for rederiet Scandlines, er glad for debatten om en bro over Femern Bælt. Den holder konkurrenterne væk fra guldægget, Rødby-Puttgarden.
Artiklen er ældre end 30 dage

11,6 milliarder kroner for et rederi, hvis væsentligste indtægtskilde, overfarten mellem Rødby og Puttgarten, er truet af en bro over Femern Bælt.

Det lyder som en dårlig forretning, men sådan ser køberne, den tyske kapitalfond Allianz Capital Partners og britiske 3i Group, ikke på det.

Tanken om broen giver ikke Stefan Sanne, der er administrerende direktør i Allianz Capital Partners, søvnløse nætter. Nærmest tværtimod.

Udsigten til konkurrence fra en kommende fast forbindelse i området har indgået i konsortiets risikovurderinger forud for købet, og det faldt ikke uheldigt ud.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Denne usikkerhed har fået vores konkurrenter til at holde sig i skindet,« konstaterer Stefan Sanne med henvisning til den langstrakte debat mellem Danmark og Tyskland.

Kapitalfond-direktøren peger på, at hvis det pludselig bliver besluttet at bygge en bro, så vil enhver konkurrent holde sig helt væk.

»Derfor er vi faktisk godt tilfreds med denne form for usikkerhed,« erklærer han.

»Omvendt må vi som nye ejere selvfølgelig forberede rederiet på, at der kan komme bro,« tilføjer han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det vil eksempelvis indebære, at køberne skal på udkig efter andre services og nye ruter. Stefan Sanne vil ikke oplyse, hvilke ruter der er i kikkerten.

Den danske stat og Deutsche Bahn deler de 11,6 milliarder kroner i porten, og trafikminister Flemming Hansen (K) mener, at der er tale om en god handel.

Han kalder det »en tilfældighed«, at salget kommer netop nu, da Danmark og Tyskland er midt i de sidste forhandlinger om en fast forbindelse over Femern Bælt.

»Beslutningen om Femern er fuldstændig adskilt fra salget af Scandlines,« slog han fast.

Pengene fra salget af Scandlines kommer statskassen, og deres anvendelse vil ifølge ministeren først ville blive diskuteret efter sommerferien.

Flemming Hansen ville hverken be- eller afkræfte, om broen ville blive vedtaget i løbet af indeværende måned.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger