Say Cheese! Nasas nye kuld astronauter præsenteret med fælles tandpastasmil

Nasas nye kuld af astronautelever blev i går præsenteret på Nasas Ellington Field in Houston. Fra venstre Zena Cardman, Jasmin Moghbeli, Jonny Kim, Francisco “Frank” Rubio, Matthew Dominick, Warren “Woody” Hoburg, Robb Kulin, Kayla Barron, Bob Hines, Raja Chari, Loral O’Hara og Jessica Watkins. Illustration: NASA/Robert Markowitz

Wauw – kast lige et blik på billedet her over - (eller se det i fuld opløsning her).

Intet var overladt til tilfældighederne, da Nasa i går præsenterede sit nye kuld astronaut-aspiranter, der tæller 12 (syv mænd og fem kvinder) amerikanere. De stod placeret efter højde med de højeste i midten, og de havde alle det brede smil fremme – og smilet vender vi tilbage til …

Ansøgerfeltet satte rekord med 18.300 amerikanske statsborgere, da fristen for at søge astronautuddannelsen hos Nasa udløb først på året.

Og her er så de kvinder og mænd af den helt rette støbning, der er kommet gennem nåleøjet. Når de har bestået grunduddannelsen om to år, er de klar til at få tildelt en rummission – og træne på at indtage rummet, Månen, rumstationen ISS, Mars og asteroider.

Gearet til det ekstreme rummiljø

Når man ser korpset igennem, tegner der sig et tydeligt billede af skelettet til Nasas ambitioner for rummet.

Der er selvfølgelig flere med omfattende piloterfaring fra militæret, og ingeniørerne har specialiseret sig i rumfart, materialevidenskab og nuklear videnskab. Kirurgen har selvfølgelig også fået en plads, ligesom geologen med miljøvidenskab.

Én af de yngste, den 29-årige biolog og marinbiolog Zena Cardman, er klar til et ensomt liv i rummet i et ekstremt miljø, eftersom hun har været med på en ekspedition i Antarktis.

Flere arbejder allerede hos Nasa som testpiloter eller med Mars-roveren Curiosity, eller har tidligere været tilknyttet Nasa-projekter. Andre hentes ind fra U.S. Navy, Army og Air Force samt SpaceX, MIT og California Institute of Technology - Caltech.

Skolefoto med tandpastasmil

Astronaut-eleverne er alle amerikanske statsborgere, og de har forskellig etnisk oprindelse og afspejler på den måde det multikulturelle samfund, som USA er.

Selvfølgelig var det en glædens dag for astronauterne, men tjek lige de tjekkede blændende smil på billedet. De 12 personer smiler på fuldstændig samme måde og ligner næsten en tandpastareklame.

Selvfølgelig husker vi alle skolefotoet, hvor vi blev bedt om at smile på kommando, når fotografen knipsede. - Og her er der selvfølgelig også tale om et skolefoto.

Normalt er der ellers bare stor forskel på i hvert fald voksne på gruppefotos. Nogle smiler bredt med synlige tænder, andre smiler med lukket mund, smiler afmålt eller ser alvorlige ud. Men det er måske bare et dansk fænomen.

For ifølge et forskningsprojekt publiceret i 2015 og omtalt i tidsskriftet Science er der en videnskabelig forklaring på det store amerikanske smil.

Multinationale lande smiler mere

Smilet ser ud til at være den korteste vej mellem mennesker i meget multikulturelle lande som netop USA, hvor eksperter normalt anslår, at befolkningen er sammensat af mennesker, der har 83 nationaliteter som baggrund – (83 source countries).

Det tyder forskningsresultatet fra University of Wisconsin, Madison i USA i hvert fald på.

Forskerne fandt gennem en måling med flere end 5000 mennesker fra 32 lande ud af, at indbyggere i lande med flere indvandrere er mere tilbøjelige til at bruge smilet socialt til at opbygge tillid, skabe samarbejde og venskaber. Mens mennesker i mere homogene lande, hvor alle taler samme sprog og forstår hinanden, tilsvarende bruger smilet som en grimasse, der viser, at man er den anden overlegen.

Så måske har astronautholdet tandpastasmilet fremme, fordi USA er et multikulturelt samfund, og det ligger i opdragelsen. Eller måske bare fordi Nasas cheffotograf har råbt ’say cheese’. Uanset hvad så ’stort tillykke’ til de 12 astronautelever.

Note til europæiske ingeniører med flere: Den Europæiske Rumorganisation, ESA, har foreløbigt ingen planer om at udvide sit astronautkorps af europæiske astronauter.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Fremragende at se den kommende generation gøre sig klar, til at prøve kræfter med det store vaakum. Det skal nok blive underholdende -og yderst interessant.

Men jeg bliver forvirret over videnskabelige undersøgelser som postulere, at det bare er super lækkert med multi-kulti-samfund i en tid, hvor der står forhindringer på gaden i form a betonklodser og selvkørende lastbiler som fiser frem tilbage i menneskemængder. Måske vi bare skal smile noget mere til hinanden? En dialog-kaffe måske?

Det er måske bare mig? Eller en Ræverød journalist, som har skrevet artiklen.

  • 1
  • 0

Men jeg bliver forvirret over videnskabelige undersøgelser som postulere, at det bare er super lækkert med multi-kulti-samfund

Jeg må erkende, at jeg ikke læser det på samme måde (med forbehold for det noget tynde grundlag i kun at have læst artiklen - ikke det studie, den henviser til).

Jeg læser det kun som en observation af, at funktionen af smil tilsyneladende varierer med den omgivende kultur. Blot en observation - ikke en værdidom om, at den ene er bedre end den anden.

Men jeg er faktisk også "ræverød".

/Bo

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten