Satellit til digital lokal-tv i USA
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Satellit til digital lokal-tv i USA

Med en vellykket Ariane-4 opsendelse kl. 01.35 dansk tid i nat fra Kourou afsluttede Arianespace året med en succes. Det var opsendelse nr. 65 i træk uden uheld med en Ariane 4 raket, og ud af i alt 107 opsendelsesforsøg er de 104 lykkedes.

Ariane har desuden med denne opsendelse sat ny rekord i klargøring, idet det blot tog 2½ uge fra satellittens ankomst til Kourou til den blev sendt op. Nu har Arianespace kun 9 Ariane 4 raketter tilbage. Derefter skal Ariane 5 klare det hele.
Opsendelsen bragte den amerikanske tv-satellit DirecTV-4S op. Det er en meget kraftig Boeing satellit, som med sine 5 store Spot Beam antenner skal være med til at hjælpe DirecTV i kampen om lokal-tv i USA. Satellitten kan overføre mere end 300 lokal-tv kanaler og skal forsyne DirecTV's kunder i 41 byområder i USA med lokal-tv. Lokal-tv markedet anses i USA for afgørende i kampen mellem kabel-tv og satellit-tv. DirecTV blev for nylig forstærket, da det blev slået sammen med den anden store amerikanske satellit-tv operatør EchoStar.

Set fra et teknisk synspunkt er det interessant, at den teknik, der i årtier har været anvendt i Europa til satellit-tv - med genbrug af frekvenser ved hjælp af to polarisationer - først nu slår igennem i USA. Det skulle vise sig at være lokal-tv markedet, der bragte denne "europæiske teknik" til USA. DirecTV-4S er en Boeing 601 High Power model i en udgave, der som den første i verden anvender triple-junction GaAs solceller.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten