SAS inspicerer samtlige Dash-fly

SAS besluttede mandag at indføre ekstraordinær kontrol på samtlige fly af typen Dash 8-Q400, efter søndagens ulykke i Aalborg.

Det skandinaviske luftfartsselskab regner fortsat nødlandingen, hvor 73 passagerer måtte evakueres i hast fra et brændende fly, for en isoleret hændelse.

Men man har alligevel valgt at gå landingsstellet efter på alle flyene.

Sådan ser det beskadigede Dash-8 Q400-fly ud efter nødlandingen søndag. Efterfølgende er landingsstellet i højre side blevet fastgjort. [Polfoto Illustration: SCHÜTZE RENÉ/POLFOTO

]

»Vi gør det af egen fri vilje, fordi vi sætter sikkerheden højest. Vi mener fortsat, der er tale om en isoleret hændelse, men nu tjekker vi alle flyene,« siger SAS' vicekoncernchef, John Dueholm til Ritzau.

SAS vurderer at det tager fire dage at undersøge de 33 fly i flåden af den nævnte type, som har døjet med børnesygdomme. Det ventes ikke at påvirke den planlagte flytrafik.

To fly der vender om er SAS-rutine

SAS havde mandag, dagen efter ulykken i Aalborg, to Dash-fly af typen, der kort efter take-off på vej til Prag måtte vende om til Københavns Lufthavn i Kastrup pga. tekniske problemer.

»Det var så uheldigt, som det kunne være, at det skete dagen efter. Men vi kan bevise en kraftig forbedring på den flytype det seneste halve år, og det ved myndighederne også. Den type fejl, der var i dag, den forekommer på alle flytyper. Det er rutiner. Får du sådanne indikationer, så vender du om, siger John Dueholm, der understregede, at mandagens to hændelser ikke havde nogen som helst sammenhæng med søndagens ulykke.

»Nej. Definitivt ikke,« siger han til Ritzau.

Emner : Fly