SAS har succes med jumboen

10. november 2018 kl. 10:003
SAS har succes med jumboen
Illustration: Ingeniørernes Kulturarv.
Luftfartsselskabet modtog i midten af november sit andet Boeing 747B-fly, som trækker størsteparten af læsset på ruten København-New York.
Artiklen er ældre end 30 dage

Link Illustration: Ingeniørernes Kulturarv.

Ingeniørens tidsmaskine

Link Illustration: Ingeniøren.

Siden 1892 har Ingeniøren forsynet de danske ingeniører med nyheder inden for teknikkens verden. Mange af dem er et gensyn værd, og i Ingeniørens tidsmaskine dykker vi ned i de gamle årgange og linker til nogle af de vigtige, interessante, sjove eller bare læseværdige artikler. Find selv flere her i Ingeniørernes Kulturarv.


Klik på billedet for at læse artiklen fra 31. december 1971

Læs også: B&W-ingeniører byggede Danmarks første militærfly

Læs også: Byg dit eget fly – det er ikke så svært endda

Læs også: SAS: Vi vil ikke forhaste os med de supersoniske fly

Læs også: 40-års-jubilar: Turbinen var det store problem i de første F-16-fly

3 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
11. november 2018 kl. 17:25

Udflytning - Go West Gælder ikke kun for den offentlige administration, en stor del af industriproduktionen var under udflytning fra København til provinsen, den eneste traditionelle produktion tilbage i hovedstaden er stort set Toms Fabrikker, selv aviserne har flyttet trykningen ud. Til gengæld vokser midicinal og apparat industrien, ofte med den tungere produktion i provinsen eller udlandet.

2
11. november 2018 kl. 12:27

Undlad aldrig at kigge i det pågældendenummer hvad der ellers rørte sig i tiden. I dagens opslag eller nedslag om man vil er der en jysk kredsformand der efterlyser mere gang i udflytningen! 1971 - 40 år efter er der så gjort noget ved det og store dele af den offentlige forvaltning ligger i ruiner.

1
10. november 2018 kl. 13:48

Det er hyggeligt med disse random (?) opslag i "de gamle numre"; især det, at man har lejlighed til, at bladre lidt. I dette nytårsnummer vil man ved, at bladre frem til side 16 kunne konstatere to ting!

1 Tiden er knap - en minikronik, og 2 "Omslaget" er tomt, der er ingen bagside!!!

re: 1; en smule deprimerende, et minde om min folkeskoletid, hvor emnet var hot; men omvendt er der stadig meget tilbage at gøre. re: 2; hvornår opstod "bagsiden"?