Samsung vil gensælge brandfarlige telefoner

Samsung kommer nu med en detaljeret plan for, hvad der skal ske med de millioner smartphones af modellen Galaxy Note 7, som de trak tilbage sidste år, efter at flere eksemplarer var brudt i brand.

Den indebærer blandt andet, at Samsung vil genanvende materialerne og potentielt set også lade kunderne bruge dem som renoverede enheder.

Læs også: Greenpeace til Samsung: Hvor blev millioner af kasserede telefoner af?

Det skriver Bloomberg.

Samsung har indsamlet 97 procent af Galaxy Note 7-telefonerne samt udsendt en softwarekode, der umuliggør opladning af telefonerne.

Forskellige planer for de berørte modeller

I den koreanske pressemeddelelse fra Samsung lød det, at de renoverede modeller kan blive solgt, hvorimod der i den engelske meddelelse blev sagt, at Samsung overvejer at bruge de berørte enheder som renoverede smartphones eller leje dem ud, hvor det er relevant.

Sagen omkring de defekte batterier anslås at have kostet selskabet omkring seks milliarder dollars, og ved tilbagekaldelsen af alle enhederne tilbød de kunderne, at de enten kunne få en ny enhed eller pengene retur.

I forhold til at genbruge Galaxy Note 7-enhederne fortæller Samsung, at de vil fjerne komponenter såsom halvledere og kameramoduler for så at bruge dem til tests af andre produkter. Ædle metaller som kobber, nikkel, guld og sølv vil blive ekstraheret fra telefonerne på en miljømæssig og forsvarlig måde, lover Samsung.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Eftersom at de bryder i brand når deres batteri er ladet op, så lyder det meget forsvarligt. De skal være ud af verden. Alternativt kan du bruge dem med et eksternt batteri, da de nok virker med kabel i måsen og så er der ikke nogen brandfare.

Jeg forstår ikke at folk tør gå rundt med en brandbombe i lommerne, så tæt på reproduktionsanlægget.

  • 2
  • 1

Udover den dårlige omtale, er det vel reel kun batterierne, der er noget galt med. Så i min verden giver det mest mening bare at skifte dem og så sælge telefonerne igen. Alt andet er da totalt ressourcespild?!

  • 1
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten