Samsung-ordre til Danionics

Danionics er blevet eneleverandør af batterier til Samsungs nye trådløse håndholdte PC, som den koreanske elektronikkæmpe har planlagt at lancere senere på året.

Dermed svarer Danionics effektivt igen på den kritik, som har været rejst af firmaets manglende ordrer og afhængighed af batteriproducentens eneste væsentlige kunde. Nemlig Compaq som de sidste to år har brugt Danionics litium-polymer batterier i PDA'en iPAQ™ – og dermed tegner sig for 80-90 procent af omsætningen hos Danionics. Blandt andet bringer Ingeniørens papirudgave i morgen en artikel, hvor en børsanalytiker sår tvivl om selskabets potentiale.

»Hvor bliver kunderne af?« spørger Søren Thomsen, der er analytiker ved Børs Fyn. Nu har Danionics så tilsyneladende svaret effektfuldt igen: »De er jo lige her!«

Men det er uklart, hvor stor ordren egentlig er.

Den nye aftale er – som det er kutyme i branchen – en rammeaftale, hvor Samsung løbende placerer bindende ordrer for en tremåneders periode. Den samlede volumen af aftalen vil i høj grad afhænge af, hvilken succes Samsung får med det nye produkt, skriver Danionics i en fondsbørsmeddelelse. Derfor kan man først senere på året vurdere den nye ordres effekt på omsætning og resultat.

I næste uge offentliggør Danionics et årsregnskab, som ifølge de seneste prognoser, lander på et minus i omegnen af 50-60 millioner kroner.

Men med den nye ordre i hus, vil det ske under væsentligt mere optimistiske omstændigheder. Samsung ér en af de helt store elektronikproducenter. Sidste år var Samsung verdens 8. største producent af mobiltelefoner – så Danionics er altså inde i varmen hos to at de helt store aktører indenfor markedssegmentet håndholdt elektronik.