Sammenstyrtet hus pumpes fuld af kvælstof
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Sammenstyrtet hus pumpes fuld af kvælstof

Redningsfolk pumper tirsdag store mængder kvælstof ind under den sammenstyrtede bygning i Ålesund i Norge.

Hensigten er, at den inaktive kvælstofgas skal fortrænge den eksplosionsfarlige propangas, som har samlet sig lommer i ruinen, og som stadig forhindrer redningspersonalet i at komme ind og bjærge de omkomne, skriver det norske magasin Teknisk Ukeblad.

Fem personer savnes stadig, efter at en kvinde blev reddet ud af ruinerne i onsdags.

Eksplosionsfarlig propangas gemmer sig i lommer i den faldefærdige ruin. Derfor kan redningsfolkene stadig ikke komme til at arbejde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX Illustration: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX

Propangassen kommer fra kælderen, hvor en tank med propangas sprang læk, da huset kollapsede. Tanken er der stadig, og der er fortsat 150-200 liter propan tilbage i den, selv om den ikke lækker længere.

Det norske politi mener, at udsivningen fra tanken er standset, fordi der er en virksom sikkerhedsventil på tanken, som lukker, når trykket kommer under et vist niveau.

Planen er at forsøge at åbne sikkerhedsventilen, eventuelt ved at skyde mod den. Det er også en mulighed at bore hul i selve tanken for at få hul på den, så den kan blive tømt.

Så længe det problem er uløst, kan de 296 beboere i naboejendommene ikke vende tilbage til deres hjem.

Kvælstofgassen, der skal fortrænge propangassen, skal sprøjtes ind i bygningen fra en tankbil, som rummer 14 tons flydende kvælstof.

Dokumentation

Artiklen i Teknisk Ukeblad

Emner : Huse
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Det kan da vist ikke være tanken der er sprunget læk, ellers var den sikkerhedsventil vel ikke meget virksom. Det er nok nærmere røret til huset der er revet over, mon ikke?

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten