Samlet IT-front lobbyer for EU-agentur

Til december skal Det europæiske Råd - forsamlingen af regeringsledere - fordele en række agenturer på medlemslandene - og her bør Danmark gøre sit yderste for at få fat i EU-agenturet for IT-sikkerhed.

Det mener et bredt sammensat konsortium af IT-virksomheder, organisationer, kommuner og højere læreanstalter. Med direktøren for IT-brancheforeningen, Jakcob Lyngsø, i spidsen skal konsortiet søge at overbevise EU i skikkelse af EU-kommissær Erkki Liikanen og regeringen om, at det er en god ide. Det skriver Berlingske Tidende.

Jakob Lyngsø fremhæver, at Danmark har en bred ekspertise inden for IT med virksomheder, forskningsmiljøer, højere læreanstalter og infrastruktur, der vil gøre landet oplagt til det nye agentur.

Agenturet for IT-sikkerhed skal koordinere indsatsen i EU for forbedring af IT-sikkerhed og rådgive virksomheder og myndigheder. Det får 30 medarbejdere til en start og et budget over fem år på 200 millioner kroner.

Videnskabsminister Helge Sander (V) er positiv over for konsortiets argumenter, men gør opmærksom på, at Sverige og Finland ikke har nogen agenturer endnu og derfor står stærkere til at få agenturet. Danmark har Miljøagenturet i København.