Samlejer virker beroligende
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
By signing up, you agree to our Terms & Conditions and agree that Teknologiens Mediehus and the IDA Group may occasionally contact you regarding events, analyzes, news, offers, etc. by telephone, SMS and email. Newsletters and emails from Teknologiens Mediehus may contain marketing from marketing partners.

Samlejer virker beroligende

På et skotsk universitet har man påvist, at de studerende, der havde haft samleje, var langt mindre stressede end dem, der kun havde masturberet eller haft sex uden »penetration«.

De klarede at holde et foredrag om et på forhånd ukendt emne langt bedre, og de fik også mindre stress af at skulle udføre hovedregningsopgaver foran et hold tilhørere.

Mange vil vide, at der følger salig fred og fordragelighed efter et samlejes orgasmer, men Stuart Brody på University of Paisley i Skotland er gået et skridt videre.

Han har undersøgt sagen eksperimentelt. Han fik nemlig 24 kvinder og 22 mænd til at deltage i et forsøg. De blev hyret efter annonceopslag på universiteter og i butikker og sportshaller.

De var villige til i en periode at notere sig, hvilke seksuelle oplevelser de havde, og undervejs kom de så til de to stressende tests.

Samlejeudøverne havde meget mindre blodtryksstigning under foredrag og regneøvelsen end de andre.

Konklusionen var helt klart, at samleje, og kun det, virkede signifikant afstressende. Brody regner med, at det er hormonet oxytocin, der afgives og har et højt niveau i flere dage efter den exciterende oplevelse.

Han beskriver undersøgelsen i artiklen »Blood pressure reactivity to stress is better for people who recently had penile-vaginal intercourse than for people who had other or no sexual activity« i tidsskriftet Biological Psychology, Vol.71, p.214-222, 2006.