Fra samarbejdende robotter til produktionsdroider
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Fra samarbejdende robotter til produktionsdroider

PLUS.
Niels Jul Jacobsen er grundlægger og i dag chief scientific officer hos robotproducenten MiR, der producerer såkaldte Automated Guided Vehicles eller AGV'er. De kan i dag opdage forhindringer og undvige, men skal i fremtiden kunne skelne mellem forskellige mennesker, fortæller han. Illustration: Mikkel Meister

De såkaldt kollaborative robotter har været på markedet i mere end ti år. Men måske er de først nu ved at blive brugt til de opgaver, de var tiltænkt.

Salget af industrirobotter stiger – igen. International Federation of Robotics (IFR) har netop offentliggjort den seneste statistik for det globale salg, som løb op i 422.000 styk i 2018, hvilket er en vækst på 6 pct. i forhold til 2017. Særligt de samarbejdende eller kollaborative af slagsen går frem.

Læs videre med et PLUS-abonnement

Få adgang til al PLUS-indhold og Ingeniørens e-avis med et PLUS-abonnement.

Som IDA-medlem har du gratis adgang til PLUS-indhold. Læs her hvordan.

Godt nok udgjorde de i 2018 stadig kun 3,24 pct. af det totale salg, men isoleret set steg salget af denne type robotter med 23 pct. fra 2017 til 2018, hvor det udgjorde 13.671 styk. Med en så dominerende spiller på markedet som danskstiftede Universal Robots (UR), kunne man næsten få den tanke, at kollaborative robotter var opfundet i Danmark. Men vi skal tilbage til slutningen af 1990’e...