Salget af elbiler i Danmark syvdoblet på et år
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Salget af elbiler i Danmark syvdoblet på et år

I perioden fra 1. januar til og med april blev der solgt 407 elbiler i Danmark. Det er en syvdobling i forhold til samme periode sidste år. Det viser tal fra De Danske Bilimportører.

Teslas model S har allerede solgt 126 styk i 2014, mod 112 i hele 2013. Illustration: Tesla

I spidsen ligger Nissans gennemprøvede model Leaf med 190 solgte eksemplarer i år mod 58 i samme periode sidste år. Leaf’en er samtidig den mest solgte elbil i verden med over 100.000 styk eller næste halvdelen af alle solgte elbiler.

Læs også: 400 nye elbiler kommer snart ud på de danske veje

Nummer to er Teslas luksus-model S med 126 styk. Den var slet ikke på det danske marked sidste år i den periode. Det samme gælder for de øvrige på listen: VW E-Up! med 53 styk, Renault Zoe med 34 styk og BMW i3 med 4 styk.

På listen er ikke medtaget de over 100 Renault Fluence, som lige nu videresælges af en jysk forhandler. Han købte dem af Renault, som havde købt dem tilbage fra skuffede Better Place-abonnenter efter selskabets konkurs.

Biludlejningsfirmaet Avis har bestilt 400 styk Nissan Leaf, men bilerne er endnu ikke leveret og optræder derfor ikke i statistikken.

Læs også: Ingen panik - BMW i3 REX holder distancen

Salget på det danske marked følger de internationale forudsigelser med den undtagelse, at andelen af plugin-hybridbiler i Danmark er noget nær nul. I år er der solgt tre Opel Ampera til 648.000 kroner mod bare fem styk i hele 2013. Der er endnu ikke solgt nogen Volvo V60 plugin-hybrid, som er prissat til 999.990 kroner.

Næste milepæl i introduktionen af elbiler i Danmark bliver til september, når VW sender den elektriske Golf på markedet. Den kan køre 130-190 km på en opladning og kommer til at koste omkring 290.000 kroner.

Elbiler fylder dog stadig forsvindende lidt på det danske bilmarked. I årets første fire måneder blev der solgt 64.355 nye biler herhjemme, en stigning på 11 procent i forhold til sidste år.

Jeg ville ellers have troet at hybrid biler er bedre / mere sikkert valg end el-biler - men et problem er måske at de endnu er for dyre. Desuden er der vel nogle af de nævnte biler som er hybrid biler? Er BMW i3'eren ikke en hybrid? Men det er glædeligt at Tesla S, som vel er det bedste bud på en god el-bil har god fremgang.

  • 0
  • 0

Er BMW i3'eren ikke en hybrid?


Nej, igen af de nævnte biler er hybrider.
I3 fås dog i en hybrid version (REX - Range EXtender)

Og ja, hybrider sælger dårligt i danmark da de er for dyre, da de ikke bliver fritaget for registreringsafgift.
I3 REX, er den eneste hybrid der har fundet en smutvej omkring dette, og er næste fri for afgiften pga. det relative store batteri (giver meget høje Km/l tal).

  • 2
  • 0

Hej.

Tillykke til branchen af elbiler med det øgede salg. Selvom salget stadig er lille, er det trods alt en god nyhed, som artiklen sender.

Lad os få endnu flere elbiler på vejene. De danske storbyer - som min by Odense - drukner nemlig i larm fra benzin- og dieselbiler.

Lad os få sat prisen betydeligt ned på nogle hybrid-biler.

Venlig hilsen
Jan Hervig Nielsen
Ideudvikler
Projekt Trafiksikkerhed
( og Projekt smørhul )

  • 5
  • 0