Sag om EF-agentur afgøres i morgen
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Sag om EF-agentur afgøres i morgen

Det er en enig dansk regering, der i morgen, lørdag, lægger billet ind på EFs miljøagentur, når slaget om placeringen af EF-institutionerne ventes afgjort.

  • Al snak om et lægemiddelagentur i Danmark er forstummet. Det er miljøagenturet, regeringen satser på, siger Christian Kruuse, der er Miljøministeriets sagsbehandler i miljøagentursagen, forud for EFs møde her i weekenden.

Sundhedsminister Ester Larsen har ellers ytret ønske om et lægemiddelagentur, der skulle give 175 faste arbejdspladser. Men forslaget er dysset ned, fordi det angiveligt ville svække Danmarks chancer.

Iagttagere siger imidlertid forud for EF-mødet, at placeringen atter risikerer at gå i hårdknude, fordi Italien vil have miljøagenturet til Milano.

Italierne har EF-formandskabet her i efteråret og har spillet en aktiv rolle i en studehandel med Frankrig og Belgien, der er uenige om, hvor EFParlamentet skal holde sine møder i fremtiden.

Så vidt Ingeniøren erfarer, støtter Tyskland imidlertid Danmark i miljøagentursagen. Bøjer Italierne sig derfor ikke for presset fra EFs nordlige medlemslande, må placeringsspørgsmålet sandsynligvis udsættes, forlyder det.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten