Sæt fut i den gamle dvd-brænder

Med downloadet uofficiel firmware kan en af de største dvd-brænderproducenters produkter opdateres til at give en ydelse på linie med de allernyeste dobbeltkapacitetbrændere.

Ydermere lover den anonyme engelske hackerduo The Dangerous Brothers, som står bag den gratis opdatering, mere pålidelige brændinger og større præcision i styringen af dvd-drevenes laseroptik. Og Ingeniørens egne praktiske forsøg bekræfter begge påstande.

Den lille opdatering af dvd-drevets styresoftware er dog kun for vovehalse, der ikke får sved på panden ved tanken om at ende med et ubrugeligt dvd-drev, som kun kan benyttes som en klodset brevvægt, hvis noget går galt. At indlevere et dvd-drev med uoriginal firmware lukker alle muligheder for reparation eller ombytning hos leverandøren.

Firmwaren i den aktuelle afprøvning er beregnet til en udbredt dvd-brænder af ældre type, som kun er beregnet til at brænde enkeltlags-dvd'er med en kapacitet på 4,7 GB. Efter afsluttet opdatering er drevet nu via firmware omdannet til den nyeste type LDW-832S, som kan håndtere dobbeltlags dvd med en kapacitet på 8,5 GB.

Drevet LDW-851S kommer fra den største producenter af dvd-brændere på Taiwan, Liteon. Den uofficielle firmware kan angiveligt også anvendes til at opdatere LDW-451S. Dette blev ikke afprøvet i det aktuelle eksperiment.