Sådan vil DSB fikse internetbøvl i toget
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Sådan vil DSB fikse internetbøvl i toget

Internetforbindelsen i DBS's tog halter i en sådan grad, at det kan være ganske svært at få forbindelse til internettet via den wifi-adgang, passagererne ellers bliver stillet i udsigt. Det bliver der nu lavet om på, lover DSB.

Af et svar til Folketingets transportudvalg fra transportminister Henrik Dam Kristensen (S) fremgår det, at statsbanerne arbejder på flere tiltag, der skal forbedre både data- og mobilforbindelsen i fjern- og regionaltog under rejsen.

I svaret fra ministeren står der, at DSB har indgået en aftale med leverandøren TDC om blandt andet at tredoble datakapaciteten pr. togvogn fra 7 Mbit/s til 21 Mbit/s. Derudover er der blevet etableret flere teleantenner i løbet af efteråret 2012 for at forbedre dækningen i togvognene.

DSB lover i et svar til transportministeren, at både det trådløse internet og kvaliteten af mobiltelefoni bliver forbedret. (Foto: Jens Hasse/Chili) Illustration: DSB/Jens Hasse/Chili

Læs også: DSB: Ja, der er problemer med wifi og telefoni i vores tog

I løbet af december har parterne testet en ny it-platform til internet i togene, og i begyndelsen af januar er man begyndt at installere den nye løsning i IC3- og IR4-tog.

»Når monteringen er afsluttet, vil servicen gradvis blive tilgængelig for kunderne, og DSB overvåger løbende internetservicens kvalitet og stabilitet,« hedder det i svaret.

260 repeatere skal øge mobilkvaliteten

Ud over wifi-internetforbindelsen i toget arbejder DSB også på at forbedre den generelle dækning til mobil tale og data. I den forbindelse forhandler DSB med operatørerne TDC, Telenor, Telia og 3 om en samlet løsning, der blandt andet omfatter omkring 260 mobilrepeatere til indbygning i IC3 og IR4 samt dobbeltdækkervognene. DSB forventer at indgå en aftale med operatørerne i starten af 2013.

Repeaterne fungerer som signalforstærkere mellem passagerernes mobiltelefoner inde i toget og mobilnettet uden for toget, og det skulle forbedre kvaliteten af både telefoni og mobilt bredbånd. I den forbindelse håber DSB på en sidegevinst, når de rejsende får bedre forbindelse til mobilnettet via deres eget udstyr og abonnement.

»Ud over at forbedre oplevelsen for kunderne med egne mobile platforme vil indbygningen formindske belastningen på det eksisterende wifi og derved skabe en endnu bedre oplevelse for kunder, der benytter dette,« står der i svaret. Det kan læses i sin fulde længde ved at følge linket under 'Dokumentation' til venstre for denne artikel.

Dokumentation

Ministerens svar til Transportudvalget (PDF)

"....der blandt andet omfatter omkring 260 mobilrepeatere til indbygning i IC3 og IR4 samt dobbeltdækkervognene."

Dejligt at se, at dobbeltdækkervognene nu også er komme med på listen. For grundet deres udformning, virker de som et Faraday-bur, som ikke tillader mange radiosignaler at komme igennem. Der er meget dårligere mobildækning i dem i forhold til f.eks. IC3.

  • 0
  • 0

Behovet for Internet kom vist for mange år siden... IC4 er det vel for sent at gøre noget ved, de er vel grundlæggende ikke designet med tanke på at folk skal kunne bruge internet i toget fra master ?

  • 0
  • 0

I betragtning af alle de tidl TDC-ansatte, der render rundt i DSB, så er det højest mærkværdigt, at DSB ikke har været i stand til at inddrage den viden, som de dog må formodes at være i besiddelse af.

  • 0
  • 0