Sådan overlever din karriere, når privatlivet ramler
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Sådan overlever din karriere, når privatlivet ramler

Ærlighed er det bedste våben

Jeg har endnu ikke hørt om et eksempel, hvor det ikke hjalp at tale med personaleafdelingen eller chefen. Byd konstruktivt ind med, hvad du kan gøre for stadig at løse opgaver, selv om du er nødt til at gå tidligere i en periode for at redde dit ægteskab. De fleste vil synes, at det går for tæt på, men arbejdsgiverne er interesserede i problemet, for det påvirker arbejdsklimaet, hvis en medarbejder er nede i kulkælderen. Desuden viser arbejdsgivernes erfaring, at de får medarbejdere tilbage, der er dobbelt-engagerede i forhold til før.

Lav en liste over situationer, der gør dig ked af det

Det er tankerne, der kører rundt med os, når vi kører os selv ned, og tit kommer de tanker i bestemte situationer. Derfor skal du kortlægge, hvornår følelserne tager overhånd, for eksempel kolleger der beretter om deres fantastiske parforhold, når du selv lige har sagt farvel til den eneste ene. Det hjælper også med det vigtigste punkt, når problemet skal løses. Det giver dig overblik over din egen situation, og hvad du kan gøre for at ændre den.

Æd stoltheden ved første advarsel

De fleste synes ikke, at private problemer skal vendes med arbejdsgiveren. Men hvis du ikke præsterer, så er den første advarsel fra din arbejdsgiver tidspunktet, hvor du skal æde din stolthed. Der er ingen grund til at holde tilbage på det tidspunkt.

Skriv tankerne ned, når koncentrationen forsvinder

Skriv dine tanker og bekymringer ned på et papir, hvis de forstyrrer dit arbejde. Du kan alligevel ikke løse problemet, mens du er på arbejde. Den fysiske øvelse, hvor du lægger papiret væk, indtil du skal hjem, er med til at narre hjernen til at lægge problemerne midlertidigt fra dig.

Få hjælp - tal med nogen

Den bedste måde at løse problemet er ved at tale om det. Find én, der kan hjælpe og være den følelsesmæssige tovholder midt i den uoverskuelige situation. Hvis du ikke kender nogen, du stoler så meget på, så er pengene til en professionel givet godt ud. Lad være med at nøjes med de her råd, hvis dette problem vokser dig over hovedet. Søg efter mere information og flere råd på blandt andet Familiezonen: www.cbaf.dk

Helle Rosdahl Lund
Daglig leder af Center for Balance mellem Arbejdsliv og Privatliv og foredragsholder om emnet.
Forfatter til bogen 'Inspiration til Work Life Balance'.