Sådan: København klarer klimamål før tid
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Sådan: København klarer klimamål før tid

Tre år før tid kan København sætte flueben ud for målet om at reducere sin CO2-udledning, så den kom ned på et niveau, som svarer til år 2005. Det skriver Politiken.

Den glædelige nyhed skyldes dog ikke, at københavnerne hverken har cyklet mere end planlagt, eller at de er blevet bedre til at slukke lyset, men derimod at blok 1 på Amagerværket er blevet omlagt fra kul til biomasse, og dermed har københavnerne fået markant grønnere fjernvarme.

Teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune Ayfer Baykal indrømmer, at kommunen ikke kan tage æren for indsatsen. Hun glæder sig over at målet er nået, men hun peger også på, at en stor indsats skal gøres, når København i 2025 skal være CO2-neutral.

»Vi har sat en dagsorden. Det er fint, at vi har kunnet plukke nogle lavthængende frugter. Det frigør ressourcer til 2025-planen, som bliver en stor udfordring,« siger hun.

Læs historien i dagens udgave af Politiken.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Så kan renovering af kloakkerne nok skydes lidt, nu da klimaet bliver bedre.
Den dårlige nyhed er så, at klimaet vist desværre ikke kan se forskel på hvorfra CO2'en kommer.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten