Sådan har Danisco gensplejset
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Sådan har Danisco gensplejset

Xylanasen er et enzym, der tilsættes i hvedemel for at stabilisere dejsystemet. Det sker ved at xylanasen nedbryder en del af cellevægsmaterialet i hvedemel, så man får et mere ensartet resultat. Daniscos gensplejsede xylanase er en mere effektiv xylanase end den naturlige variant.

Ændringen i et modificeret enzym er typisk meget mindre end den naturlige variation inden for enzymklassen. I Daniscos nye xylanase (midterste billede) er Bacillus subtilis xylanasen (øverste billede) ændret i 2 aminosyrer ud af 192 mulige. Til sammenligning er forskellen mellem f.eks. Bacillus subtilis xylanase og Aspergillus niger xylanase (nederste billede), som er en anden type xylanase på markedet, 105 ændringer ud af de 185 mulige. Det er ikke usansynligt, at Danisco's to ændringer kan findes i en naturligt forekommende bacillus subtilis variant, hvis man leder i alle de bacillus subtilis varianter, man kan finde rundt omkring på vores klode. Det er blot hurtigere at lave varianterne selv.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten