Sådan går du fra fyret til fastansat

Hvad kan du - og hvad vil du: En fyring er en chance for at finde ud af, hvad du har lyst til. Selv om du er ingeniør, så behøver du jo ikke nødvendigvis at gå efter et nyt ingeniørjob. Tænk over, hvilke kompetencer du bruger i det daglige. Som projektleder er du jo ikke bare ingeniør i traditionel forstand. Måske er du også god til at lede, motivere, administrere eller har udviklet en dyb faglighed inden for et bestemt område. Hvis du har lyst til at skifte branche eller jobfunktion, så find ud af, hvordan din faglighed, dine generelle kompetencer og dine personlige egenskaber kan bruges i nye sammenhænge. Tænk over dine succeser, skriv dem ned, husk dem og brug dem. De giver selvtillid.

Opdyrk dit netværk: 70 procent af alle job bliver besat uden at være annonceret. Så hvis du udelukkende går efter job, der bliver slået op, afskærer du dig fra to tredjedele af mulighederne. Måske synes du ikke, at du har noget netværk, men de fleste bliver overrasket over, hvor stort deres netværk er, når de tager tid til at skrive en liste over tidligere kolleger, chefer og samarbejdspartnere. Der er større chance for at få et job på en uopfordret ansøgning og gennem netværket, fordi der ikke er så mange konkurrenter som til opslåede job.

Pas på identiteten: Det er hårdt at opdage, at man pludselig er undværlig. Mange ingeniører og andre specialister har meget af deres identitet bundet op på jobbet, så det er også identiteten, der ryger sig en tur. Hører du til den gruppe ingeniører, der har svært ved at sælge sig selv, så sørg for at træne din mundtlige kommunikation. Det giver bonus, den dag du skal sælge dig selv til en til jobsamtale.

Hold dampen oppe: Det kan være fristende at holde en pause hen over sommeren, hvis du bliver fyret i løbet af foråret, fordi du føler, at du har fortjent det efter mange års knokleri. Men lad endelig være med at prioritere en renovering af huset over jobsøgning. Alle statistikker viser, at hvis man holder pause, så går der længere tid, inden jobbet er i hus. Hold et højt og stabilt tempo på antallet af ansøgninger. Trænger du til en pause, så vent i stedet, til det nye job er i hus, og bed så din nye arbejdsgiver om lov til at begynde en måned senere.

De første 100 dage: Når du endelig finder ønskejobbet, gælder det om at passe godt på. En undersøgelse fra PA viser, at halvdelen af alle fratrædelser sker i løbet af det første år. Det kan være meget hårdt at begynde i et nyt job, fordi du ikke kender kulturen og føler dig usikker. Derfor er det vigtigt, at du afstemmer forventningerne med din nye arbejdsgiver, inden du har din første arbejdsdag, og at du griber fat i ham, hvis du føler, at tingene udvikler sig i en forkert retning. Når Hartmanns laver outplacement-forløb, tilbyder de af samme grund telefonisk opfølgning de første 100 dage i det nye job, hvor de taler med folk om usikkerhedselementerne, og hvordan forskellige situationer bedst håndteres.