Sådan bliver du anerkendende leder
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Sådan bliver du anerkendende leder

Begynd allerede i dag

Det handler nemlig om at ændre adfærd på områder, du bruger hele tiden, din måde at tænke, tale og handle på i forhold til medarbejderne.

Få styr på teorien

bag anerkendende ledelse. Tag på kursus og/eller læs en bog. Har du brug for en erfa-gruppe eller klarer du det selv? At blive anerkendende leder kræver et opgør med vanetænkning i forhold til andre mennesker, så det kan godt blive et langt sejt træk.

Giv tid

Husk, der er mange flere beviser på, at din gamle ledelsesstil fungerer bedst. I begyndelsen vil du sikkert møde skepsis og forbehold fra medarbejderne, som bliver usikre over, at den ignorerende, kritiske eller belærende chef pludselig lytter og spørger interesseret. De frygter naturligt nok, at det er en skinmanøvre. Det kan kun tid og erfaringer ændre.

Vær opmærksom

på "hvide pletter" i forhold til dig selv. Mange tror, de praktiserer anerkendende ledelse - indtil deres medarbejdere bliver spurgt. Inddrag evt. medarbejderne i dine ledelsesmæssige overvejelser og spørg den enkelte, hvad han eller hun opfatter som anerkendende ledelse.

Hav hele tiden fokus på

hvad du og medarbejderne skal udrette sammen. Hold fast i, at nok lytter og anerkender du medarbejdernes holdninger, men slip aldrig kontrollen og styringen, for medarbejderne har krav på og brug for, at du udstikker rammerne og viser vejen.

Kilder: Artiklens kilder

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten