Sådan scorer du dit drømmejob på under fem minutter

Illustration: karn684/Bigstock

At komme til jobsamtale uforberedt og uden et klart budskab kan skyde dine jobchancer i sænk, før du overhovedet får foden tæt på målstregen.

Friske jobtilbud hver dag. Find det rette job for dig.

Det kan sammenlignes med en fodboldspiller, der skiftes ind på banen uden at have afklaret sin rolle på holdet med træneren.

Resultatet er, at han render rundt og forsøger at gøre sig nyttig, men i stedet skaber forvirring. Og netop det kan ske til jobsamtalen, hvis du ikke er klædt på til opgaven.

Derfor råder karrierekonsulent i IDA Kenneth Carstensen til at forberede en præsentationstale – eller en elevatortale, som det også kaldes. Nøgleordene er en ’smagfuld appetitvækker’, som skal gøre virksomheder nysgerrige.

Det tager kun få minutter

Talen varer 30 sekunder til et minut, hvor du som jobsøger skal fremvise dit produkt og overbevise modtageren om kvaliteten af det. Ansættelsessamtalen er en oplagt lejlighed til at praktisere præsentationskunsten.

Fordelen ved at øve sig på elevatortaler er krystalklar ifølge Kenneth Carstensen:

Stort behov for ingeniører inden for design og udvikling. Tjek Jobfinder.

»Du bliver mere skarp på, hvad du umiddelbart kan bidrage med. Derved kan man øge succesraten for at få flere samtaler eller uddybende jobsamtaler. Årsagen er, at du skaber interesse hos arbejdsgiver, fordi du henvender dig direkte til deres behov.«

Han indskyder, at forberedelsen ligeledes er med til at berolige og give mere selvtillid frem til samtalen.

Djævleord gemmer de vigtige detaljer

Dog er der et par regler, som jobsøgere bør have i baghovedet, når de skal lirer salgstalen af. Kenneth Carstensen peger især på at undgå for mange detaljer i starten:

»Hiv de vigtigste pointer frem i begyndelsen. Hvis man bare taler, men ikke har et bestemt budskab, som er målrettet arbejdsgiver, risikerer man at kede og tabe lytteren,« fremhæver Kenneth Carstensen og tilføjer:

Masser af muligheder inden for it og softwareudvikling. Find drømmejobbet nu.

»Mange mennesker bruger for mange ord, så modtageren mister interessen. Djævleordene, som jeg kalder dem, skjuler derudover også de vigtige pointer, man måtte have, bag en skov af ord.«

Ideen er, at den argumentation, man som jobsøger, fremlægger, skal leve op til modtagerens behov. Derfor skal folk på jobjagt også huske at læse op på den enkelte virksomhed, så personens salgstale kan målrettes netop denne stilling.

Afstem jeres forventninger

Når man som jobsøger har præsenteret sig selv, bør man sparke bolden over på virksomhedens banehalvdel, anbefaler Kenneth Carstensen:

»Den næste del af samtalen er informationsfasen. Her forventningsafstemmer man med firmaet om deres behov og ens egne ønsker til den pågældende position. Så kan man lettere fremhæve sine kompetencer i forhold til det søgte.«

Således er det op til dig at argumentere for, hvordan din baggrund og dine evner kan være med til at skabe værdifulde løsninger for firmaet.

Rådgivere og konsulenter er eftertragtede i flere firmaer. Find dit drømmejob.

Under samtalen er det mest essentielle derfor at skabe en god dialog, påpeger karrierekonsulenten. Det er fundamentet for konstruktive løsninger og ikke mindst en fagligt fyldestgørende samtale.

»En god elevatortale kan føre til en langt bedre dialog under jobsamtalen eller samtale med kunden. Og en god dialog er, hvad der i sidste ende sikre dig jobbet,« pointerer Kenneth Carstensen.

Artiklen er en genudgivelse (udgivet første gang d. 23. juni 2017). Jobfinder udgiver nogle af de bedste historier fra 2017 i mellem jul og nytår samt i januar.