Sådan laver man øl
28. februar 2003 kl. 00:00
Artiklen er ældre end 30 dage
For at brygge øl skal man først dyrke og høste korn. I Danmark normalt byg. Det overhældes med vand, så det begynder at spire. Herved omdannes stivelsen i kornet til maltsukker. Det våde korn tørres, så væksten stoppes, og det er forvandlet til malt. Det males og blandes med krydderier, i dag især humle. Blandingen koges til en tyk maltsukkersuppe og tilsættes de levende gærceller, der i suppen firedobler sig selv. Herefter æder gærcellerne maltsukkeret, og, skrevet på dansk, tisser så alkohol og prutter kulsyre. Efter at øllet er færdiggæret tages gæret fra og øllet lagres. Inden aftapningen bliver det normalt pasteuriseret og filtreret.
Artiklen fortsætter efter annoncen
Kilde: Allan Mylius Thomsen, oldermand for Danske ølskribenters Laug
Ingen kommentarer endnu. Start debatten
DelUdskriv
- emailE-mail
- linkKopier link

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
- Sortér efter chevron_right
- Trådet debat