Sådan laver man de gode bakterier - nu med stamtavle

PLUS.
Bakterierne dryppes i flydende kvælstof og danner kugler, som leveres dybfrosne til mejerierne, frysetørrede til probiotika. Illustration: Chr. Hansen

Probiotika: Chr. Hansen producerer mælkesyrebakterier til bl.a. kosttilskud og medicin. De dyrkes som yoghurt-kulturer eller bakterier, der giver osten huller.

»I dag ved alle, hvad probiotika er. For 15 år siden anede folk ikke, hvad jeg talte om,« siger fabrikschef Esben Terstrup, mens han viser rundt på Chr. Hansens kulturfabrik i Roskilde. Den er i dag specialiseret
Få adgang til PLUS-indhold og e-avisen

Læs videre med et digitalt abonnement på Ingeniøren PLUS.
Prøveabonnement kræver ikke kreditkort, og abonnementet udløber automatisk.
Dit medlemsskab giver dig adgang
Som medlem af IDA er Ingeniøren PLUS en del af dit medlemskab. Log ind med Mit IDA for at aktivere adgangen til PLUS-indhold.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk.