Sådan laver man de gode bakterier - nu med stamtavle

Plus14. september 2021 kl. 12:29
Chr. Hansen
Bakterierne dryppes i flydende kvælstof og danner kugler, som leveres dybfrosne til mejerierne, frysetørrede til probiotika. Illustration: Chr. Hansen .
Probiotika: Chr. Hansen producerer mælkesyrebakterier til bl.a. kosttilskud og medicin. De dyrkes som yoghurt-kulturer eller bakterier, der giver osten huller.
Artiklen er ældre end 30 dage

»I dag ved alle, hvad probiotika er. For 15 år siden anede folk ikke, hvad jeg talte om,« siger fabrikschef Esben Terstrup, mens han viser rundt på Chr. Hansens kulturfabrik i Roskilde.

Den er i dag specialiseret i probiotika – de nyttige bakterier, som ikke indgår i fødevareproduktionen, men som vi spiser for at blive sunde. Og at producere dem er både nemt – og svært:

close
Gratis adgang i 30 dage
Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Version2 og Ingeniøren, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement.
remove_circle
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
Tak !
Vi har sendt en kvitteringsmail til .
Du bliver viderestillet til artiklen om få sekunder.
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Version2 og Ingeniøren
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Version2 og Ingeniøren, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger