Sådan laver man de gode bakterier - nu med stamtavle
Probiotika: Chr. Hansen producerer mælkesyrebakterier til bl.a. kosttilskud og medicin. De dyrkes som yoghurt-kulturer eller bakterier, der giver osten huller.
Artiklen er ældre end 30 dage
»I dag ved alle, hvad probiotika er. For 15 år siden anede folk ikke, hvad jeg talte om,« siger fabrikschef Esben Terstrup, mens han viser rundt på Chr. Hansens kulturfabrik i Roskilde.
Den er i dag specialiseret i probiotika – de nyttige bakterier, som ikke indgår i fødevareproduktionen, men som vi spiser for at blive sunde. Og at producere dem er både nemt – og svært:
Abonnementsfordele
Fuld adgang til Version2 og Ingeniøren
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Version2 og Ingeniøren, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
