Bryggerier Ny metode Fjerner promillerne, men bevarer smagen
lw@ing.dk
De seneste år er markedet for alkoholfri øl vokset nærmest eksplosivt. Således viser en prognose fra analyseinstituttet Euromonitor, at markedet ved udgangen af 2020 vil være vokset med tæt på 40 procent siden 2015.
Hos Alfa Laval i Søborg har de i årtier arbejdet med at udvikle systemer til fjernelse af alkohol, og de er nu klar med en ny såkaldt de-alkoholiseringsmetode, der fjerner alkohol fra det færdigbryggede øl ved hjælp af damp.
- emailE-mail
- linkKopier link

Fortsæt din læsning
- Sortér efter chevron_right
- Trådet debat
Godt gået, Kyle! Hvilke øl der er brygget med den nye metode, vil jeg også gerne høre om.
0,5% øl må man også kalde alkoholfri, og det må yderligere hjælpe på omkostningerne og smagen?
Bavaria Wit 0,0% er en af vore favoritter: En lidt tynd, men forfriskende læskedrik med nogen smag af witbier.
Ellebryg fra Skovlyst er en fin 0,5% øl, der faktisk smager af noget :-)
YMMV.
Har smagt flere forskellige af de nye øltyper, bl.a. de stores nye, og et par tyske. Jeg har for længst kåret "Royal 0,0" (den lyseblå med rød bånd) som den bedste - Den smager virkelig af øl, og nu forstår jeg hvorfor. Der står desværre ikke på den at den er lavet vha denne metode i Faxe, det ville da være en rigtig god reklame. Og en om-igen for forskerne hos Tuborg og Carlsberg ;)
Metoderne er for mange bryggerier lidt af en hemmelighed. Det er stadig ikke helt enkelt at producere en velsmagende øl uden alkohol. Jeg synes ikke, at du skal tænke så meget over metoderne, men mere om du kan lide den eller ej. Clausthaler er et glimrende eksempel. Kan være lidt tyndbenet efter min smag, men smag og behag er jo forskellig ( heldigvis) jeg drikker selv gerne Skovlyst Elmebryg eller IPA uden alkohol, Heineken non-alcoholic, Carlsberg Nordic, dont worry fra Svaneke, Mikkeller laver også et par gode udgaver. Prøv dig frem og find din egen favorit - og gerne en dansk. Mvh Peter A. Breum, brygmester
Nogen foretrækker øl frem for andre drikkevarer pga smagen, men alkohol er ikke altid praktisk, fx hvis man skal køre i Norge :-)
Norge har et fortrinligt udvalg af gode alkoholsvage øl, fx: Cervisiam Designated Driver
Klokk & Co FRIPA
Aass Uten IPA (som smager bedre end deres IPA med alkohol)
Artiklen nævner 5 forskellige metoder til de-alkoholisering af øl. Er der nogen som ved hvilke øl der bruger hvilke metode? Der er jo også lige kommet nye fra de store. Generelt synes jeg de fleste alkoholfrie øl smager sær, det er egentlig kun Clausthaler som nå en rimelig god ølsmag. Eller har jeg overset nogle?
Hvorfor skal man ødelægge øl?
Det kan jo være man har lyst til at nyde den gode smag af øl selvom man skal føre motoriseret køretøj :)
Da jeg læste den fejl fik jeg en null pointer exception.Øllet er nu befriet for alkohol
Hvorfor skal man ødelægge øl?