Sådan fjernes alkohol fra øllet med en gang damprens

Plus16. maj 2020 kl. 14:007
Sådan fjernes alkohol fra øllet med en gang damprens
Ny metode fjerner promillerne, men bevarer smagen Illustration: Alfa Laval.
Alfa Laval har udviklet en metode, hvor damp ved få sekunders kontakt fjerner alkohol fra øl.
Artiklen er ældre end 30 dage

Bryggerier Ny metode Fjerner promillerne, men bevarer smagen

lw@ing.dk

De seneste år er markedet for alkoholfri øl vokset nærmest eksplosivt. Således viser en prognose fra analyse­instituttet Euromonitor, at markedet ved udgangen af 2020 vil være vokset med tæt på 40 procent siden 2015.

Hos Alfa Laval i Søborg har de i årtier arbejdet med at udvikle systemer til fjernelse af alkohol, og de er nu klar med en ny såkaldt de-alko­holiseringsmetode, der fjerner alkohol fra det færdigbryggede øl ved hjælp af damp.

close
Gratis adgang i 30 dage
Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Version2 og Ingeniøren, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement.
remove_circle
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
Tak !
Vi har sendt en kvitteringsmail til .
Du bliver viderestillet til artiklen om få sekunder.
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Version2 og Ingeniøren
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Version2 og Ingeniøren, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
7 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
7
29. maj 2020 kl. 18:49

Godt gået, Kyle! Hvilke øl der er brygget med den nye metode, vil jeg også gerne høre om.
0,5% øl må man også kalde alkoholfri, og det må yderligere hjælpe på omkostningerne og smagen? Bavaria Wit 0,0% er en af vore favoritter: En lidt tynd, men forfriskende læskedrik med nogen smag af witbier. Ellebryg fra Skovlyst er en fin 0,5% øl, der faktisk smager af noget :-) YMMV.

6
20. maj 2020 kl. 14:30

Har smagt flere forskellige af de nye øltyper, bl.a. de stores nye, og et par tyske. Jeg har for længst kåret "Royal 0,0" (den lyseblå med rød bånd) som den bedste - Den smager virkelig af øl, og nu forstår jeg hvorfor. Der står desværre ikke på den at den er lavet vha denne metode i Faxe, det ville da være en rigtig god reklame. Og en om-igen for forskerne hos Tuborg og Carlsberg ;)

5
18. maj 2020 kl. 21:48

Metoderne er for mange bryggerier lidt af en hemmelighed. Det er stadig ikke helt enkelt at producere en velsmagende øl uden alkohol. Jeg synes ikke, at du skal tænke så meget over metoderne, men mere om du kan lide den eller ej. Clausthaler er et glimrende eksempel. Kan være lidt tyndbenet efter min smag, men smag og behag er jo forskellig ( heldigvis) jeg drikker selv gerne Skovlyst Elmebryg eller IPA uden alkohol, Heineken non-alcoholic, Carlsberg Nordic, dont worry fra Svaneke, Mikkeller laver også et par gode udgaver. Prøv dig frem og find din egen favorit - og gerne en dansk. Mvh Peter A. Breum, brygmester

4
18. maj 2020 kl. 17:40

Nogen foretrækker øl frem for andre drikkevarer pga smagen, men alkohol er ikke altid praktisk, fx hvis man skal køre i Norge :-)

Norge har et fortrinligt udvalg af gode alkoholsvage øl, fx: Cervisiam Designated Driver

Klokk & Co FRIPA

Aass Uten IPA (som smager bedre end deres IPA med alkohol)

3
18. maj 2020 kl. 15:52

Artiklen nævner 5 forskellige metoder til de-alkoholisering af øl. Er der nogen som ved hvilke øl der bruger hvilke metode? Der er jo også lige kommet nye fra de store. Generelt synes jeg de fleste alkoholfrie øl smager sær, det er egentlig kun Clausthaler som nå en rimelig god ølsmag. Eller har jeg overset nogle?

1
18. maj 2020 kl. 11:09

Øllet er nu befriet for alkohol

Da jeg læste den fejl fik jeg en null pointer exception.

Hvorfor skal man ødelægge øl?