Sådan afslører jord under skoene, hvor du har været
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Sådan afslører jord under skoene, hvor du har været

PLUS.
Forskerne har også undersøgt, om der er årstidsvariation i det dna, der bliver fundet i jorden, så hver tredje måned over et år har de samlet jordprøver, der bliver blandet for at få en homogen referenceprøve. Illustration: Maria Monrad Larsen

Danske forskere har udviklet værktøjet SoilTracker, der skal fortælle, om det er sandsynligt, at jord under en sko eller et bildæk stammer fra Jylland eller Sjælland, fra skov eller mark.

Den 5. april 2018 bevægede fire forskere sig rundt i Storkøbenhavn med seks par nyindkøbte gummistøvler i taskerne. Ved ankomsten til en villahave på Frederiksberg tog en af forskerne det første par støvler

Læs videre med et PLUS-abonnement

Få adgang til al PLUS-indhold og Ingeniørens e-avis med et PLUS-abonnement.

Som IDA-medlem har du gratis adgang til PLUS-indhold. Læs her hvordan.

I forbindelse med coronavirus har vi valgt at forlænge det gratis prøveabonnement på PLUS, så det varer 30 dage i stedet for 14 dage.

Abonnementet udløber af sig selv, når perioden er afsluttet.