Saab sælger sin danske produktion af militær-elektronik

Svenske Saab har besluttet sig til at skille sig af med sine produktionsaktiviteter i Sønderborg, der overtages af Seritronic med hovedkontor i Støvring i Nordjylland.

Seritronic har specialiseret sig i kombinationen af mekanik og elektronik - mekatronik - som også Saab-afdelingen beskæftiger sig med. Saab fortsætter sine andre udviklingsaktiviteter i Sønderborg, der kom ind i Saab-koncernen, da det svenske selskab overtog Mærsk Data Defense i 2006.

Ifølge direktør og medindehaver af Seritronic Hans Henrik Pedersen har Saab ønsket at outsource komponentfremstillingen og efterfølgende taget kontakt til det nordjyske selskab.

»Saab Danmark har haft en afdeling med logistik og produktion, der har beskæftiget sig med samleopgaver, hvor de har lavet test og færdigsamling af komponenter, og det er den del, vi har overtaget,« forklarer Hans Henrik Pedersen.

Seritronic har i forvejen været leverandør til Saab Danmark og deltager Gripendkteam, en forening af danske virksomheder, der ser muligheder for at blive leverandører til det svenske kampfly, hvis den danske regering beslutter sig for at købe det svenske fly.

»Det har været vigtigt, at vi har meldt ud, at vi opretholder produktionsenheden i Sønderborg, så udviklerne i Saab Danmark får deres daglige gang i huset,« siger han.

Afdelingen monterer blandt andet den færdige opstilling af det kommunikationsudstyr, som Saab Danmark sælger til militærindustrien.

»Vi får kompetencer ind i huset, som vi ikke havde tidligere - blandt andet når det gælder om produktion i forhold til militære standarder. Men vi vil også arbejde på at få civile kunder. Sønderborg er jo et fantastisk område inden for elektronik, og vi kommer til at stå med et godt tilbud til de virksomheder, der ønsker at have en partner på nogle specielle opgaver, og som ligger tæt på,« siger Hans Henrik Pedersen.

Seritronic er i dag leverandør af betjeningspaneler til blandt andet satellitkommunikationsvirksomheden Thrane & Thrane og den svenske leverandør af kampvogne Hägglund.

Afdelingen i Sønderborg beskæftiger snart ni medarbejdere, og den nuværende omsætning ligger mellem 10 og 15 millioner kroner.