Så producerer Vestas’ gigantmølle strøm
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Så producerer Vestas’ gigantmølle strøm

Vestas' første V164-prototypemølle på 8 MW har nu produceret elektricitet for første gang på det nationale testcenter i nordjyske Østerild.

»Vi har produceret, testet og installeret møllen som planlagt takket være en fokuseret indsats i en periode, hvor Vestas' investeringer og faste omkostninger er reduceret markant. Nu ser vi frem til at følge møllen på sitet,« siger Vestas' Chief Technology Officer, Anders Vedel, i en pressemeddelelse.

8 MW-møllen er flagskibet i det joint venture-selskab, der er etableret af Vestas og Mitsubishi Heavy Industries om udvikling af offshore-vindmøller.

Ifølge Vestas vil 8 MW-offshore-møllen kunne producere el nok til 7.500 danske husstande, hvilket svarer til en årlig produktion på 30 GWh. Ifølge Vestas' brochure foregår det ved en middelvind på omkring 8 meter i sekundet i navhøjde.

Hvis kurven holder, vil blot 17 af de nye 8 MW-møller kunne levere den samme mængde strøm – 600 GWh - som de 80 Vestas-vindmøller i Horns Rev 1-parken er budgetteret til. Ved Horns Rev er middelvinden 9,7 meter pr. sekund.

Møllens hovedkomponenter er produceret i Lindø Industripark, i Varde og på Isle of Wight i England. Prototypen på Østerild er udstyret med et 133 meter højt tårn. Rotordiameteren er 164 meter, mens den øverste vingespids er 220 meter over jorden.

Hvis der kommer tilstrækkelig med ordrer på gigantmøllen, er Vestas klar til at starte serieproduktion næste år.

...levere lige så meget strøm...

Det er skisme da ligegyldigt hvor meget strøm den kan levere - hvad med effekten?

Det ville klæde vores fagblad at være mere præcis med de termer, der benyttes.

  • 7
  • 0