

Sidste år fik mere end 6,5 millioner genbrugsprodukter nye ejere via Røde Kors’ genbrugsbutikker – og det sparede klimaet for CO2-udledninger i omegnen af 16.300 tons. Det viser en ny klimarapport. Røde Kors skriver selv, at de er den første genbrugsaktør til at få udarbejdet en LCA for klimabesparelser i forbindelse med deres genbrugsindsatser.
- emailE-mail
- linkKopier link

Fortsæt din læsning
- Sortér efter chevron_right
- Trådet debat
Det er ægte genbrug, med en reel CO2 reduktion, i modsætning til det affaldsindsamlingscirkus regeringen vil have os ud i. Problemet er at det næppe regnes med i genbrugsprocenten, hvorimod det vi sorterer i affaldsspanden tæller med, uanset om der kommer noget meningsfuldt genbrug ud af det. Politikkerne er for fokucerede på procenten i stedet for kvaliteten.
i virkeligheden, at vi har for mange penge?
Dem slipper vi jo ikke af med ved at købe genbrug - den hellige vækst skal jo holdes kørende.
Og bruger vi dem til at rejse til Thailand for i stedet, er det jo heller ikke rigtigt godt.
Køber vi aktier, sparker vi også til forbruget.
Sætter vi dem i banken, koster det 0,7% negativ rente.
"Vi" har endnu ikke lært, at luksus også kan være højkvalitets nærproducerede fødevarer, investering i økologiske landbrug og lignende.
Mvh Flemming (der selv er en flittig genbruger)
DBA har en mulighed der, svjh, kaldes "Gives væk"Selv bruger vi en del tid på at sælge via DBA, men lykkes det ikke inden for en rimelig tidsramme, kan det ofte komme videre ved at sætte prisen til 0
Selvom det er længe siden sidst, har jeg dog benyttet mig af den.
Min erfaring er, at folk, der køber brugt, ikke kasserer brugbare ting, men giver dem videre, så de kan blive solgt igen. Det kan da kaldes cirkulær økonomi!
Men selvfølgelig er der da hele tiden noget, der bliver for slidt eller går i stykker. Der er jo ikke meget som ikke med tiden ender som affald.
Selv bruger vi en del tid på at sælge via DBA, men lykkes det ikke inden for en rimelig tidsramme, kan det ofte komme videre ved at sætte prisen til 0. Om det så får en måneds livsforlængelse eller det ender med mange år, kan ingen vide.
Og 50 % er sådan set beskedent. Kunderne har trods alt positivt valgt en vare og betalt for den, så hvorfor skulle den ikke blive brugt - og dermed genanvendt?
Hvis de billigere genbrugsting får folk til at købe så mange desto flere andre nye ting ved siden af, kan ressource- og klimabesparelsen nok være begrænset. Især hvis folk løbende udskifter hele baduljen. Det sidste kan man godt få indtrykket af ved bladring i de livsstilsmagasiner, hvor både kendnisser og almindelige mennesker viser deres hjem frem.
Naturligvis redder genbrug ikke hele verden, men lidt har også ret. Og det er befriende, at man er så beskeden, at man kun regner halvdelen af de solgte genstande som genanvendt. Det er naturligvis et usikkert tal, men bare det, at man tager denne vurdering med og ikke postulerer en 100 % medregning, er da yderst prisværdigt.
Og 50 % er sådan set beskedent. Kunderne har trods alt positivt valgt en vare og betalt for den, så hvorfor skulle den ikke blive brugt - og dermed genanvendt?
Det er jo ikke sådan, at man officielt regner i Danmark, hvor man regner alt med som genanvendt og i vid udstrækning glemmer de omkostninger, som naturligvis burde modregnes i de opnåede besparelser, så der opnås et troværdigt slutresultat.