Så lykkedes det: Københavns skandaleramte inderhavnsbro er åbnet

Den hårdt plagede inderhavnsbro i Københavns Havn blev torsdag aften åbnet for trafik. Illustration: Christian Østergaard

Den længe ventede inderhavnsbro, der har været undervejs i Københavns Havn siden 2011, åbnede for trafik torsdag aften, efter at den i fredags blev afleveret til bygherren, Københavns Kommune. Meddelelsen om åbningen kom overraskende fra Københavns Kommune torsdag eftermiddag via kommunens Twitter-profil.

»Vi har fået den overleveret i fredags og nu er vi i gang med at lave det sidste finish,« siger serviceområdechef Anders Møller fra Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune.

Torsdag eftermiddag manglede tilsyneladende kun at blive fjernet hegn og afdækning over dette skilt før broen kunne bruges. Illustration: Christian Østergaard

Han oplyser, at overdragelsen i fredags også var kommunens plan. Datoen har dog ikke været offentligt kendt, udover at kommunen 13. juni meldte ud i en pressemeddelelse, at broen ville blive overdraget ‘primo juli’.

Læs også: Fejlskud: Inderhavnsbroen forsinket endnu en gang

Tiden fra overdragelsen til åbningen er blevet brugt på at få de sidste detaljer på plads.

»Vores folk skal også lære at betjene den med lys og den slags,« siger Anders Møller, der derudover var knap på ord, da Ingeniøren talte med ham, før torsdagens åbning var blevet meldt officielt ud.

Efter at rygterne om en åbning torsdag var tiltaget i løbet af eftermiddagen, tweetede Københavns Kommune sidst på eftermiddagen, at broen ville åbne kl. 18.00:

Læs også: Inderhavnsbroen udskudt igen-igen

Officiel åbning til august

Dette skilt på Nyhavnsiden afslører den officielle åbingsdato, men blev efter billedet blev taget først på torsdagen overdækket yderligere. Illustration: Yael Bassan

Et behørigt overdækket skilt ved Nyhavn-siden af broen ville dog vide, at den officielle åbning først finder sted fredag 19. august.

Det fortæller direktør for cykelbutikken Copenhagen Bicycles, Yael Bassan, der driver forretning lige ved broen.

»Vi kigger på den bro hver dag og har fulgt den nøje i tre år. De begyndte at feje i dag og vi gik op og lurede. En af dem, der fejede fortalte, at den åbner klokken 18. Senere satte de et skilt op, hvor man kan se, at den officielle åbning er 19. august,« siger hun.

Yael Bassan lagde billedet på Twitter tidligere torsdag, hvorefter en kommunal medarbejder hurtigt dækkede skiltet over med endnu et lag plastic, fortæller hun.

Læs også: Så prøver vi igen: Inderhavnsbroen klar til aflevering 1. maj

Lang lidelseshistorie

Broen blev påbegyndt i 2011 af E. Pihl & Søn og skulle have stået færdig i 2013. Broen er imidlertid blevet forsinket flere gange og står altså nu klar tre år senere end planlagt.

Blandt de væsentlige forsinkelser var E. Pihl & Søns konkurs i august 2013. Derefter overtog Valmont SM, der nu har gjort broen færdig.

Den var dog senest ramt af problemer med skævvridning på grund af fejlberegninger og meget stor temperaturforskel mellem forårssolen på broens overside og det kolde vand på undersiden.

Illustration: MI Grafik / Lasse Gorm Jensen

Læs også: Forårssol og koldt vand skævvrider Inderhavnsbroen

Opdateret fredag morgen med oplysningen om, at broen nu er åbnet.

Emner : Broer
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Trods fødselsveer, gør den nye bro, et nyt København, og er blevet taget godt imod af de allerede talrige brugere og nysgerrige. Oplevelsen af broen, er meget anderledes end, den lidt for 'snævre' Bryggebro. En anden bro/beton-rampe, 'Carlsbergruten', mangler kun afstribning, og åbnes man. el. tirs. 12/7.

  • 2
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten