Så er kampen om IDAs formandspost i gang

Netop nu bliver stemmerne til IDAs repræsentantskabsvalg talt op. Chancen for at påvirke Ingeniørforeningens retning de næste tre år udløb i går efter 17 døgns valgkamp, og klokken 16 i dag offentliggør valgudvalget, hvordan det er gået for de 14 opstillede lister - og hvem, der får de 65 pladser i repræsentantskabet.

Men der mangler en meget væsentlig brik, før gruppebilledet er komplet: formanden. Når resultatet foreligger, bliver der derfor sat ekstra blus på de korridorforhandlinger, som efterhånden har stået på et godt stykke tid. Det er nemlig op til det nye repræsentantskab at blive enigt om, hvem der skal have formandsposten de kommende seks år. Ganske vist holder IDA valg hvert tredje år, men der er tradition for, at formanden sidder begge de perioder, genvalgsreglerne tillader – i alt seks år.

Læs også: Hemmeligt formandsvalg i IDA

Og måske endnu længere denne gang. IDAs hovedbestyrelse har nemlig nedsat en såkaldt scenariearbejdsgruppe, som blandt andet skal foreslå ændrede genvalgsregler. Dermed vil politikerne måske fremover kunne sidde endnu længere.

Af den grund er det derfor ekstra interessant, hvem der denne gang bliver valgt til den magtfulde post som IDA-formand.

Indtil videre har kun en enkelt liste åbent peget på en kandidat, men i lukkede fora er der travlt med at køre kandidater i position.

Læs også: Derfor skal IDA-medlemmer holdes ude af formandsvalget

Medlemmerne har givet listerne deres mandat. Nu kan formandsvalget begynde.

Seneste optælling af, hvor mange der har stemt, stammer fra klokken 2 natten til torsdag. Den viste, at 7.215 medlemmer havde sat deres kryds. Det svarer til 10,04 pct. af IDAs 71.866 kandidatmedlemmer.

Ingeniørens valgdækning er sponseret af IDA

Emner : IDA