Så hårdt ramte stormen Nordeuropa
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Så hårdt ramte stormen Nordeuropa

Her et billede fra Vesterbro, hvor en skorsten blæste ned i parkede biler. Illustration: Lewis Colston

Fra Storbritannien og det nordvestlige Frankrig via Danmark og Tyskland til Sverige. Årets første efterårsstorm har skabt mere eller mindre kaotiske tilstande i Nordeuropa.

Flere personer meldes dræbt i de lande, hvor stormen har raset. Blandt de dræbte var en kvinde, der ifølge flere internationale medier enten blev blæst eller skyllet i havet ved kysten i Bretagne. Hun er stadig savnet.

I Amsterdam blev en kvinde dræbt, da et træ knækkede ved en af kanalerne, mens mindst fire personer er døde i det sydlige England. I Tyskland meldes seks personer dræbt blandt andet af væltede træer, mens en dansk mand blev dræbt i Gilleleje af en faldende væg.

Stormen fik også store konsekvenser for den nordeuropæiske infrastruktur. I det sydlige England var over 600.000 huse i perioder uden strøm. I det nordlige Frankrig var 60.000 huse uden strøm, og det samme gjaldt Letland og Estland, hvor henholdsvis 100.000 og 60.000 hjem er ude strøm. I Sverige var 70.000 huse uden strøm, da Simone, som svenskerne har døbt stormen, var på sit højeste

I forhold til den offentlige trafik gik det især ud jernbanerne. Adskillige tog blev aflyst over hele området. Fra Nordtyskland og Danmark til Skåne måtte tusinder af passagerer sande, at togene stod bomstille.

Alene i England var over 100 træer væltet ned over skinner og køreledninger, og selv Londons undergrund slap ikke for skader og aflysninger, da flere ruter har strækninger over jorden.

Lufttrafikken led også, men dog i mindre grad. 50 fly til og fra Europas fjerde travleste lufthavn i Schiphol i Amsterdam blev aflyst, mens blandt andre Heathrow kørte på lavere blus. Her blev 130 afgange aflyst i løbet af de timer, stormen leverede vindstød på knap 200 km/h.

I Hamborg måtte adskillige passagerer blive inde i flyene af sikkerhedsmæssige årsager. Det samme gjaldt i København. Lufthavnene rundt om er dog i normalt drift, men passagerer må her til morgen stadig leve med enkelte forsinkelser og aflysninger.

Havnene rundt om i Nordeuropa blev påvirket af de kraftige vindstød. Både Rotterdam og Port of Dover måtte lukke i nogle få timer, mens stormen raserede, hvilket gav forsinkelser i afviklingen af skibstrafikken.

Video fra UK Met Office, der viser hvordan stormen bevæger sig over Nordeuropa:

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten