Ukendt

  • Ing.dk er under ombygning - vi er tilbage mandag med nyt udseende. Henover weekenden er alt vores indhold åbent, men man kan ikke logge ind og debattere.

Så gnaver alle fire tunnelboremaskiner sig gennem Københavns undergrund

Illustration: Metroselskabet

Den fjerde og sidste af de tunnelboremaskiner, som skal udgrave Københavns Metro Cityring, blev sat i gang i går, tirsdag.

Eva, som Metroselskabet har navngivet maskinen, blev sænket ned og samlet på byggepladsen ved Vasbygade lige ved siden af Hovedbanegården. Her ligger også Metro Cityringens kontrol- og vedligeholdelsescenter.

Borebisserne inde i det gigantiske borehoved, da de gjorde Eva klar til afgang. (Foto: Das Büro/Metroselskabet) Illustration: Das Büro/Metroselskabet

I forvejen graver tre søstermaskiner, Nora, Tria og Minerva, sig igennem hovedstadens undergrund. De to første boremaskiner blev sat i gang fra byggepladsen ved Nørrebroparken. Den første af dem, Nora, har nu gravet 2,4 kilometer tunnel og befinder sig ved den kommende station på Frederiksberg.

I alt har de tre boremaskiner tilbagelagt 4,5 kilometer og er brudt igennem til tre af de kommende stationer. Metro Cityringen bliver 31 kilometer lang.

»Med fire tunnelboremaskiner i gang bliver der nu sat ekstra turbo på udgravningen af den nye metrolinje. I løbet af kort tid vil vi nå endnu en milepæl i byggeriet, når tunnelboremaskinen Nora bryder igennem til Frederiksberg Station,« siger Metroselskabets tekniske direktør, Erik Skotting, i en pressemeddelelse.

Tunnelboremaskinerne er over 100 meter lange og 800 ton tunge. De borer i døgndrift.

Eva skal sendes efter Minerva, der er ved at grave sig fra Hovedbanegården frem til en skakt på Sønder Boulevard på Vesterbro.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten