Så er den fulde klima-rapport her

FN’s klimapanel har frigivet den flere tusind sider store rapport fra arbejdsgruppe 1, der ligger til grund for det korte sammendrag på 36 sider, Summary for Policymakers, som blev godkendt i Stockholm i sidste uge og offentliggjort i fredags.

Den fulde rapport kan downloades fra www.ipcc.ch og på www.climatechange2013.org. Den omfatter et teknisk sammendrag, 14 omfattende kapitler og et atlas over globale og regionale klimaforudsigelser.

Rapporten er endnu ikke layoutet i sin færdige form og justereret for de ændringer i Summary for Policymakers, der blev foretaget i Stockholm i sidste uge.

I sin endelig form vil rapporten blive publiceret online i januar 2014. En trykt version udgivet af Cambridge University Press udkommer nogle få måneder senere.

209 hovedforfattere og 50 redaktører fra 39 lande har været involveret i udarbejdelsen af rapporten. De har modtaget input fra mere end 600 medforfattere, og de har vurderet resultater fra flere end 9.200 videnskabelige publikationer. I forbindelsen med udarbejdelsen af rapporten er indløbet 54.677 kommentarer, som hovedforfatterne har skullet tage stilling til.

Emner : Klima
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Det lyder helt vanvittigt. Hvem kan som enkeltperson holde styr på så meget? Og "forhandlet på plads" lyder ikke som videnskab, men netop som en "handel" (stude?). Forhandling tyder netop på, at meningerne er delte, men det ender op med at blive en "sandhed", som lovgivere tager vidtgående politiske og økonomiske beslutninger ud fra. Jøsses. Ingen ville drive en virksomhed på et sådant grundlag. Det går kun i offentligt regi, men hvorfor egentlig?

 • 7
 • 7

Forhandling tyder netop på, at meningerne er delte, men det ender op med at blive en "sandhed", som lovgivere tager vidtgående politiske og økonomiske beslutninger ud fra

- ja, Lysenko er åbenbart genopstanden! :(

The full text of the Fifth Assessment Report has been out for less than 24 hours and the tales of malfeasance are flowing already. Steve McIntyre has already blogged about some misleading behaviour by senior scientists involved in the review, but his post this morning is amazing, revealing how the discrepancy between climate models and observations was systematically hidden between the final review of the draft and the report issued to the public.

Kilde:

http://www.bishop-hill.net/blog/2013/10/1/...

 • 3
 • 6

....revealing how the discrepancy between climate models and observations was systematically hidden between the final review of the draft and the report issued to the public.

Suk... Hvor mange gange skal folk som dig (og dine kilder) lave det her stunt og svælge i misforståelser før det går op for jer at måske er det bare jer, der tager fejl?

Det er jo ikke den første gang vi har set jer piske sådan en sag op hvor I griber en graf I kan lide ud af en sammenhæng (denne gang fra en draft report) og erklærer det for den endegyldige sandhed og når så der kommer bedre information eller fejl-rettelser, så er der pludselig tale om en fordækt konspiration for at slette ubekvem data fra forskernes side. (*)

Graften i draft-rapporten var forkert og misvisende. Den er rettet - get over it. Forklaringen er her: http://tamino.wordpress.com/2012/12/20/fak... http://www.skepticalscience.com/ipcc-model...

Det er nu engang ikke sådan i videnskab at man kan sidde og kigge på hvordan udviklingen med forståelsen sker og når man så lige ser noget man kan bruge så kan man fryse det som endegyldig fakta og alle senere ændringer må være pga. skumle hensigter hos de forskere der laver dem.

*: Jeg tænker bl.a. på at benægter-kulturen har meget svært ved at slippe den oprindelige skitse i FAR af temperatur-udviklingen, hvor der var en varm-periode i middelalderen. Når man så senere får faktiske data og ikke bare en håndtegnet skitse og der ikke er den samme bule på grafen, så bliver det udlagt som om nogen har forsøgt at få den middelalderlige varm-periode til at "forsvinde".

 • 4
 • 8

...den flere tusind sider store rapport fra arbejdsgruppe 1, der ligger til grund for det korte sammendrag på 36 sider, Summary for Policymakers..

..der ligger til grund for..

...Rapporten er endnu ikke layoutet i sin færdige form og justereret for de ændringer i Summary for Policymakers..

..ændre grundlaget så det passer med..

 • 1
 • 4
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten