Så åbner solcelle-ballet igen for private - for en stund
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Så åbner solcelle-ballet igen for private - for en stund

Fra 1. oktober kan private, der går i solcelletanker, igen søge om tilskud til solcelleanlæg i form af et pristillæg på den el, de sælger til nettet. Pristillægget er på 1,02 kroner pr. kWh de næste ti år.

Den nye chance er kommet, fordi interessen for at etablere fællesanlæg, solcellelav og solceller på lejeboliger var så ringe i forårets tilskudsrunde, at kun godt 7 MW blev brugt - ud af en samlet, reserveret pulje på 48 MW til disse formål.

Læs også: Markedet for solceller får nyt løft

Derfor udbydes resten af puljen - på 40,99 MW - nu, og denne gang kan alle typer anlæg komme i betragtning. Hvis puljen udelukkende fordeles på husstandsanlæg på 6 kW, vil der være tale om cirka 6.800 anlæg.

Modsat forårets ansøgningsrunde, hvor folk på førstedagen stod i kø for at aflevere ansøgninger, forventer Louise Rønne Christensen, leder af Energinet.dk’s solcelleadministration, mindre tryk på den 1. oktober:

»I forårets ansøgningsrunde endte det med, at det kun var den pulje, som private husejere kunne søge, der løb tør. Her i efteråret er der næsten dobbelt så meget kapacitet i den nye, fælles pulje, som der i alt kom ansøgninger til i foråret, så jeg tror ikke, at vi vil se helt så mange møde op eller sidde klar hjemme ved computeren for at taste ind, så snart puljen åbner,« siger hun ifølge Energinet.dk's hjemmeside.

Læs også: Tæt på alle private solcelleanlæg kan få støtte

Runden åbner den 1. oktober 2015 kl. 10.00, og ansøgninger bliver behandlet i den rækkefølge, de kommer ind.

Puljen lukker igen den 31. oktober 2015 til midnat.

Det kan ikke være effektivt at køre sådan on/off. Fuld speed og så bremse.
Kan regeringen ikke blive enige een gang for alle om hvad de vil betale for solcellestrøm, og så lade det være op til folk at beslutte om de også synes det er fornuftigt.
Puljer og begrænsede perioder er gift for enhver branche.

  • 10
  • 1

Kan regeringen ikke blive enige een gang for alle om hvad de vil betale for solcellestrøm,

Det kan de ikke. Teknologien udvikler sig for hurtigt for lovgivningen.

Det er dog klart at solcellestrøm er en væsentlig del af fremtidens elsystem, så med begrænsede puljer kan man styre hvor hurtigt introduktionen sker.

Hvis prisen er for høj bliver hele puljen brugt på dag 1, hvis den er for lav, vil den først blive brugt ved næste prisfald på cellerne.

  • 2
  • 2

Helt enig. Det er også demokratisk betænkeligt at et land lader sine samfundsmekanismer fungere på nøjagtig samme måde som et efterårsudsalg i Magasin.

  • 3
  • 1