Russisk tv afslører ved en fejl planer for atomvåben

Illustration: RUSSIAN STATE TV

Russiske tv-stationer er ved en fejl kommet til at transmittere billeder af en detaljeret plan for et nyt ubåds-baseret atomvåben.

Det skriver Russia Today.

Tv-kanalerne Channel One Russia og NTV viste i deres dækning af et møde mellem Vladimir Putin og en række højtstående militærfolk i Sochi billeder af et dokument med titlen “Ocean Multipurpose System: Status-6”, der altså tilsyneladende dækker over et atomvåben designet til at penetrere NATOs forsvarsmekanismer.

Ifølge planerne skal nukleare torpedoer ødelægge økonomisk vigtige mål langs fjendtlige kyster og skabe "zoner med omfangsrig radioaktiv forurening og gøre dem uegnede til økonomisk og militær aktivitet i lange perioder," som det hedder i dokumentet.

Torpedoerne skal ifølge de fortrolige dokumenter have en rækkevidde på 10.000 kilometer og kunne affyres fra 1000 meters dybde.

Læs også: Rusland får ny ubåd og opgraderer faciliteterne

Billederne stammer fra et møde, der handler om Ruslands militære fremtid, og præsidentens talsmand Dmitry Peskov bekræfter, at der er tale om autentiske dokumenter.

»Det er rigtigt, at der kom fortrolige oplysninger med i billedet, og de er senere blevet fjernet. Vi håber, at det ikke sker igen,« siger han.

Vladimir Putin sagde på mødet, at man i adskillige år har testet våben, der kan gennemtrænge sofistikerede missilforsvar, og at man fortsat arbejder på at øge Ruslands militære kapacitet i den retning.

»Den type systemer er allerede blevet en del af vores kapacitet i år, og nu diskuterer vi udviklingen af nye våbensystemer,« siger han.

Det er uklart, om det konkrete atomvåben, de lækkede billeder omhandler, allerede er under udvikling, eller om det blot er en hypotetisk mulighed for det russiske militær. Eller om det hele er spin fra Putins side for den sags skyld.

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Umiddelbart tænker jeg at det skulle være lidt mærkeligt at russerne bekræfter at det er autentiske dokumenter hvis at de var blev vist ved en fejl.

Men det ved vi nok l løbet af et par måneder. Hvis at den ansvarlige journalist og redaktør pludselig forsvinder eller kommer ud for nogle "uheld" med dødelig udgang, så var det en fejl, hvis ikke, så var det nok bevidst at de blev vist.

Rusland er et sygt land med en syg leder.

 • 15
 • 3

Det lykkedes Vietnam,som de første,at ydmyge de voldelige angel-saxere (Angel er landet mellem Flensborg Fjord og Slien). Det skete ved at grave sig ned og være usynlig og derved nulstille luftoverlegenhed og satelitter. Moderne ubåde kan komme tæt på amerikanske hangarskibe i fuld krigsmaling. For en kejser med magt over hele Europa (jvf. De Gaulle og Orwell) ,vil neutralisering af Los Angeles, San Francisco, Seatle, Houston, New Orleans, Philladelfhia, New York og Boston nogen tid fremover være kosteffektivt

 • 0
 • 17

@ Peter Ole Kvint Tror du at der er den amerikanske våbenindustri som står bag? . Artiklen handler om Rusland.

Jeg har aldrig haft en illusion om at "det store spil" om ressourcer, indflydelse og penge mellem lande skulle være retfærdigt eller særligt kønt, det har det aldrig været og det bliver det aldrig. Jeg kan heller ikke moralsk forsvare amerikansk våben industri, de har helt sikkert mange lig i skabet, både bogstaveligt og i overført betydning. Men at tro at Putin skulle være bedre er direkte tåbeligt at påstå.

Putin er tidligere KGB mand, har kendte forbindelser til den russiske mafia og styrer Rusland som en diktator, hvor kritiske journalister og system kritikere har for vane at forsvinde eller komme ud for alvorlige "ulykker" med dødelig udgang. Han promovere sig selv som en action helt og bruger sport på samme måde som Hitler, skyr ingen midler, skaffer store store sports begivenheder til Rusland med korruption og med brug af ufattelige summer, samtidig med at almindelige russere mangler ordentlig velfærd. Har stats støttet doping programmer hvor ikke bare deres doping agentur men selv efterretningstjenesten er dybt involveret. På Ruslands sidste finanslov var der besparelser på alle områder, sygehuse, skoler uddannelse, alt, lige på nær militæret som han er ved at genrejse til tidligere tiders storhed, de fik mere end 100 mia i ekstra bevillinger. Men kunne blive ved.

USA og amerikansk våben industri kan man også sige meget dårligt om, men Putin overgår dem klart. Derudover er den lige den ret væsentlige forskel at den velstand og stabilitet som vi har haft her i Danmark i høj grad har været afhængig af USA, om vi kan lide det eller ej. At tro andet er naivt.

Men måske du gerne vil have byttet med nogle af de Østeuropæiske lande som var underlagt rusland med magt i mange år, og som igen er meget nervøse for hvad russerne kan finde på. Nu ved jeg godt at du har en lidt alternativ opfattelse af hvordan hverden hænger sammen med alle dine konspirationer om alt som har med USA at gøre, men at tro at Rusland er bedre er langt ude, og slet ikke bedre for Danmark.

Rusland er en trussel mod stabiliteten i østersø området, derudover kommer der grænse dragningen ved Nordpolen hvor Rusland gør krav på en stor del af det territorium som Danmark også gør krav på, og det kan nemt blive til den næste konflikt mellem vesten og Rusland. En mulig konflikt hvor Danmark får en helt central rolle og hvor vi i høj grad får brug for rygdækning fra USA og de andre NATO partnere hvis at vi ikke skal blive trynet fuldstændigt. Hvis ikke vi havde USA i ryggen ville chancen for at det kunne udvikle sig til en militær konflikt være meget større i Østersåen eller på Arktis.

Våben industrien er selvfølgelig interesseret i at sælge så mange våben som muligt, men de klare sig vist allerede helt OK som det er, og benægter ikke at de har en indflydelse, ligesom så mange andre, men bestemmer alt, det gør de ikke.

 • 10
 • 2

Rusland er et sygt land med en syg leder.

Præcist - lige som de fleste andre lande...

Prøv at gætte hvem der har sagt følgende:

"For too long, we have been a passively tolerant society, saying to our citizens: as long as you obey the law, we will leave you alone. It's often meant we have stood neutral between different values. And that's helped foster a narrative of extremism and grievance. This Government will conclusively turn the page on this failed approach."

Prøv at læse det igen - Det manden siger er at retsstaten skal afskaffes for at gøre op med ekstremisme. Det er fuldstændig gakkelag. Manden er David Cameron, og citatet er fra tidligere i år (2015). Goggle det - den er god nok.

Hvis du ser på Danmark, så har vi vedtaget love der gør det muligt at dømme folk i retten uden de kan få kendskab til beviserne mod dem og uden de kan få lov at diskutere sagen med deres forsvarer. Vidnerne kan (også) i sådanne sager være anonyme. Hvabeha? Hvis man vil vide mere, så er der en række dokumentarprogrammer på P1, som efterhånden er nogle år gamle. Søg efter rocker lovene og terror lovene. Rent Kafka.

I Danmark kan vi heller ikke få oplyst hvilke love der gælder. Der er særlig lovgivning, der træder i kraft når landet er i krig. Afgørelsen om hvorvidt vi er i krig bliver bevist holdt hemmeligt. Der er rettet spørgsmål til ministeren tidligere om dette, men man har behændigt undgået at svare. Så reelt kan man ikke få klarhed om hvorvidt man er underlagt den ene eller den anden lovgivning. Ikke en retsstat værdig.

Claus Hjort bryder grundloven med sine social eksperimenter på syge arbejdsløse og den efterfølgende misinformation til Folketinget - konsekvens: ingen. Samme med Birthe Rønn og hendes fejlforvaltning, og Socialdemokraterne kan også med "nød"løgne og lignende. En køn forsamling - alle i hobe - fra venstre mod højre.

Politiet frihedberøver og kører rundt med en terror mistænkt en hel dag - sagen er i sig selv dybt kritisabel. Efterfølgende kan ingen finde ud af hvem i politiet der har gjort det. Politi udenfor kontrol. Og Tibet sagen: Politi ude af kontrol. Og... sagen: politiet udenfor kontrol. Osv osv. Den "uafhængige" myndighed, der skal holde styr på politiet er en total joke.

Sagen med "den svenske super hacker" viser at vi kan dømmes med anklagere, der beviseligt lyver i retten. Og den danske unge mand som i samme sag blev dømt på et grotesk grundlag, må konstatere at det at videregive offentlige oplysninger til andre takseres usædvanligt hårdt i Danmark. Forløbet cementerer at Danmark helt entydigt er en "bananrepublik".

I USA har man regler der gør det ok for politiet at konfiskere penge fra tilfældige personer. Første gang man læser om det, tror man journalisten har misforstået et eller andet. Den er tilsyneladende god nok. Det er et stigende problem, for politiet har opdaget at de kan beholde pengene, og med pressede budgetter er det en fin lille indtægtskilde. Google det, det er helt skørt.

Putin er helt klart en tvivlsom leder, men vi er selv meget godt med.

 • 19
 • 3

@ Nicolaj Rasmussen

Jeg har ikke skrevet noget om at vi eller amerikanerne skulle være de rene engle jvf mit tidligere indlæg hvor der står "Jeg har aldrig haft en illusion om at "det store spil" om ressourcer, indflydelse og penge mellem lande skulle være retfærdigt eller særligt kønt, det har det aldrig været og det bliver det aldrig."

Der foregår maser af uretfærdige og lyssky ting. Foreskellen går på i hvor høj grad at det sker og hvem der profitere af det. Hvis at du seriøst mener at det havde været underordnet om man havde boet i Rusland eller et af tidligere warszawapagt lande fremfor her i vesten, og at de har haft lige så stor frihed og velstand som os, så må jeg sige at jeg er dybt uenig.

Et eks på lyssky ting som foregår kunne feks være som da amerikanerne blev afsløret i at spionere ikke bare på potentielle fjender men også deres nærmeste allierede. Tyskerne blev feks meget oprørte da det kom frem at Merkel var mål for overvågning. Nu er tyskerne så selv blevet taget i nøjagtigt det samme, sagen er ikke færdig med at udvikle sig endnu, men de er blevet afsløret i at aflytte regeringen i ihvertfald Danmark og Frankrig, der er helt sikkert mange flere, kun et spørgsmål om hvor meget der bliver opdaget. Det er der ikke noget overraskende i, sådan er "spillet". Jeg blev heller ikke hverken overrasket eller chokeret da den første skandale kom frem med amerikanerne, mener at man er meget naiv hvis at man ikke havde regnet med at det var sådan. Danmark gør det samme.

Men der er stadig foreskel på ven og potentiel fjende. Alle lande varetager selvfølgelig i første omgang deres egne interesser, men alle lande profitere også af samarbejdet, og selvom at vi konkurrere med alle lande, også vores vener, så er vi også afhængige af vores samarbejde. Vi har igennem mange år kunnet stole på at vores partnere i EU og NATO nok skulle hjælpe hvis at "lokummet brænder", og med handel med hinanden osv, det har vi aldrig kunnet med feks Rusland. Dem har vi heller ingen interesse i at være så tæt på, kig på de lande som var det i Østeuropa.

Både som individer og lande har vi nydt rigtigt godt af det samarbejde vi har haft med vores alliance partnere, men vi har haft det så godt i så lang tid at mange folk er begyndt at tage det for givet at det altid vil være sådan, men det er langt fra tilfældet, den velstand, stabilitet og frihed vi har haft er ikke nogen naturlov, det kunne forsvinde i morgen hvis at vi ikke passer på. Så det er ren vrøvl når folk mener at vi kan droppe NATO og lige så godt kunne samarbejde med russerne.

Alle lande laver suspekte ting, så bedøm landene på hvor godt og hvilke muligheder borgerne har i de forskellige lande. Jeg vil ikke bytte med nogen, slet ikke russerne.

 • 6
 • 0

Putin har måtte modvilligt sparet er hemmeligt projekt væk. Løsningen er så at komme til at afsløre projektet, så alle ved at de har det.

 • 3
 • 0

Både som individer og lande har vi nydt rigtigt godt af det samarbejde vi har haft med vores alliance partnere, men vi har haft det så godt i så lang tid at mange folk er begyndt at tage det for givet at det altid vil være sådan, men det er langt fra tilfældet, den velstand, stabilitet og frihed vi har haft er ikke nogen naturlov, det kunne forsvinde i morgen hvis at vi ikke passer på.

Velstand, Stabilitet og Frihed???

Velstanden er hastigt på vej tilbage for hovedparten af den vestlige verdens borgere. Middelklassen har oplevet velstandsnedgang over en bred kam, mens den lille 0,01% af befolkningen rager alle ressourcer til sig som et andet sort hul. Der er 46 millioner i USA på food stamps. Arbejdsløsheden er måske ikke så høj, men det skyldes udelukkende måden statistikken er lavet (hvis man er arbejdsløs for længe bliver man fjernet fra statistikken)- se på Labour force participation rates i stedet for. Husk også på at der er mange der må have flere jobs for at overleve grundet de lave lønninger. Så du har nok ret i at det engang var godt, men i dag er vi hastigt på vej ned af bakke i den vestlige verden. I Danmark er vi på vej samme vej - vi er bare startet på et bedre niveau - men trenden er nøjagtig den samme. Færre rige, flere fattige.

Stabiliteten er vi ved at sætte over styr i højt tempo. Med USAs rutinemæssige droneangreb og andre væbnede indgreb fremprovokeres en voldsom uvilje mod aggressorerne (set fra de angrebnes perspektiv er det den vestlige verden). Danmark er en del af dette "nu skal vi hjælpe jer". Vi var med i Irak - flot resultat. Vi var med Libyen - flot resultat. Vi var med i Afganistand - flot resultat. Så hvad er det for en stabilitet vi kan miste? Vi gør alt hvad vi kan for at underminere verden med vores fuldstænding idiotiske interventioner. Jeg er ikke modstander af interventioner. Jeg er modstander af idiotiske interventioner. Hvis vi ikke kan gøre det bedre end det vi gør nu, så skal vi lade være. Hvem fanden tror, at man kan tæve fred ind i folk? Det er den mest tåbelige strategi for stabilitet og fred man kan forestille sig.

Frihed? Frihed til hvad? UK har nærmest middelalderlige retstilstande. USA (land of the free) er et uland på flere punkter end de er et I-land. Deres juridiske system er i dårligere forfatning end deres infrastruktur. Ingen udover de rige er frie i USA - det er middelalderligt og grusomt. Danmark har sjosket efter UK og USA på dette område (terrorlovene og rockerlovene), så vi i dag har retstilstande der ville have været betragtet med væmmelse for 40 år siden. Vi har tidligere set ned på STASI og det totalitære overvågningsregime i øst, men i dag har vi indført noget der LANGT overgår det vildeste STASI og KGB nogensinde har kunne mønstre udi overvågning. I Soviet sendte man uønskede til Gulag - i dag sender vi uønskede til Guantanamo. I Rusland skyder man journalister, i USA bomber man uskyldige (>96% af de ramte har været utilsigtede) fra droner, dræber uskyldige på dødsgangene og chikanerer og forfølger whistleblowere og journalister der beskæftiger sig med ting man ikke kan lide. Det er begrænset hvad der er tilbage af frihed vi kan miste.

Jeg synes du forherliger den vestlige verden langt udover det den fortjener. At der findes endnu mere forfærdelige forhold andre steder er en ringe trøst.

 • 10
 • 3

Jeg siger ikke at mange ting ikke udvikler sig i en forkert retning i øjeblikket, jeg snakkede om hvordan vi har haft det siden afslutningen på 2. verdenskrig. Der er det gået pænt godt i forhold til resten af verden.

Noget helt andet, ser du ikke nyheder, altså live, lige nu. Kæmpe terror angreb i Paris, det er ikke slut endnu. Det er for sygt :-(

 • 3
 • 0

Måske at jeg lige skulle tilføje. I kampen mod terror kan vi godt arbejde sammen med Rusland, det vil kun være godt, på samme måse som under 2. verdenskrig. Men dengang vidste man også godt at man ikke var tætte alliere, man arbejdede bare sammen mod samme mål, selvom begge parter godt vidste at de nok ville kom på kant med hinanden bagefter.

 • 3
 • 0

Jeg er bange for at Nicolai har fat i den lange ende.

Mange af os er fanget af propaganda, dårlige journalister og et verdensbillede der mere hører hjemme i tresserne.

En MILLION mennesker er døde direkte eller indirekte af vores krig i Irak. Mange af dem børn. Sanktioner og krige der har varet siden 1991. Det er to generationer der har levet i armod og det ER vores skyld.

 • 0
 • 1
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten