Russisk satellitsystem forstærkes
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Russisk satellitsystem forstærkes

Med en Proton opsendelse lørdag aften kl. 19.04 dansk tid fik det russiske satellitbaserede navigationssystem Glonass en hårdt tiltrængt forstærkning.

Glonass systemet er et modstykke til det amerikanske GPS system og består, når det er fuldt udbygget, af 21 operationelle satellitter i tre baneplaner samt 3 reservesatellitter. Men det ambitiøse russiske system blev udsultet i løbet af 90'erne, hvor der ikke var råd til at sende nye satellitter op. Da de russiske navigationssatellitter samtidig har korte levetider på omkring 2 år, stiller det store krav til erstatningsopsendelser.

Der var, indtil opsendelsen i lørdags, kun seks operationelle satellitter tilbage - tre i hver af de to baneplaner. Med de tre nye satellitter er situationen noget forbedret, idet der så vil være tre satellitter i hvert baneplan. Den ene af de tre nye satellitter er desuden en nyere version med forøget levetid, formentlig omkring det dobbelte.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først