Russisk mini-ubåd bruges til cruise-togt til vraget af Titanic

Til næste år vil det være 100 år siden, at luksuslineren Titanic sank, og det forventes endnu engang at øge interessen for det sagnomspundne vrag.

For de virkeligt interesserede har Deep Ocean Expeditions tilbud om at dykke ned til vraget i den russiske forskningsubåd Mir. To en halv time tager turen ned til vraget, der ligger på ca. fire kilometers dybde, hvor to passagerer og styrmanden kan få et glimt af vraget gennem de 13 til 21 cm små koøjer.

Inklusive et 14 dages krydstogt kommer turen ned til vraget op i en pris af 333.000 kr. eller 60.000 dollars.

Den russiske forskningsubåd Mir, der bruges til at bringe turister ned til vraget af Titanic på 4 km dybde. Illustration: Deep Ocean Expeditions

Ud over et glimt af Titanic får gæsterne også en unik mulighed for at studere det enestående dyreliv, der udspiller sig i havet på flere kilometers dybde.

100-årsdagen for forliset vil ifølge The New York Times blive 'fejret' på flere måder med eksempelvis tema-ture på krydstogtskibe, eller selskaber hvor deltagerne opfordres til at iklæde sig datidens tøj og agere officerer, matroser eller passagerer.

1.514 mistede livet ved Titanics forlis, 710 personer overlevede.

Deep Ocean Expeditions regner med at sende 80 gæster ned i dybet med Mir. Selskabets direktør oplyser dog til Times, at de herefter vil stoppe med turistture i dybet til vraget.

Dokumentation

Wikipedia: RMS Titanic
The New York Times: Plunging Deep (in Pockets) to See Titanic at 100
Deep Ocean Expeditions

Emner : Skibe