Royal Brunei grounder alle Dreamliner-fly efter motorfejl
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Royal Brunei grounder alle Dreamliner-fly efter motorfejl

Illustration: Boeing

Det sydøstasiatiske flyselskab Royal Brunei Airlines har valgt at grounde alle sine Dreamliner-fly på grund af motorfejl. Et af selskabets Boeing 787-8 måtte afbryde en flyvning fra den filippinske hovedstad Manila til Bandar Seri Begawan i Brunei og returnere, da piloterne opdagede en fejl på den ene motor.

Efter landingen blev en lignende fejl konstateret i den anden motor, og de efterfølgende boroskopier afslørede tegn på beskadigelse af flere turbineblade i begge motorer.

Læs også: Advarsel: Dreamliner-motorer iser til

Ifølge Rolls-Royce, der har leveret motorerne af typen Trent 1000, er der ikke noget, der tyder på, at skaderne skyldes eksterne faktorer, og derfor har Royal Brunei besluttet at grounde hele flåden af Dreamlinere, indtil alle motorer er undersøgt og eventuelt repareret eller udskiftet, hvis nødvendigt.

Royal Brunei bekræfter forløbet over for Aviation Herald og oplyser, at beslutningen vil påvirke selskabets flytrafik i overvældende grad de kommende dage. På selskabets hjemmeside forklare de det selv.

Læs også: Nye batteriproblemer forsinker Dreamliner-fly i Norge

Dreamliner-flyene har tidligere haft problemer med motorerne, og tilbage i 2013 advarede Boeing flyselskaberne om at holde flyene væk fra storme med iskrystaller, da mødet med disse kunne få motorerne til at miste trykkraft. Dengang var der dog tale om motorer fra General Electric af typen GEnx.

Også lithium-ion-batterierne i Dreamliner-flyene har voldt problemer, og sidste år groundede Japan Airlines et fly på grund af røgudvikling fra batterierne. Norwegian groundede i 2013 begge selskabets Dreamlinere på grund af batteriproblemer, der betød, at flyene ikke ville modtage strøm. Samme år brød nødsenderen i et Dreamliner-fly i brand i London-lufthavnen Heathrow.

Det er endnu uklart, om den nye sag vil påvirke fly fra andre selskaber, der flyver med Trent 1000-motorer.

Emner : Fly
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten