Rover-bilproduktion flyttes til Kina

Saic, Shanghai Automative Industry Corporation, meddelelte tirsdag, at den planlægger at bygge bilmodellerne Rover 75 og Rover 25, og motorserien -K i Shanghai i Kina.

For fire måneder siden købte den kinesiske bilproducent rettighederne til teknologien af MG Rover. Det kostede Saic 67 millioner pund.

Saic vil producere biler med Rover-mærket i østen og lancere det på asiatiske marked uden at være knyttet til MG Rover fabrikken i England. Men bilproducenten i Shanhai mangler at hente tilladelse fra BMW, der ejer rettighederne til at bruge navnet Rover, skriver det kinesiske nyhedsbureau Xinhua.

Saic kritiseret i Kina

Shanghai Automative Industry Corporation er den største, succesfulde bilproducent i Kina. Dog er den ofte blevet kritiseret af kinesiske industriobservatører for dens manglende evne til at udvikle og brande sit mærke.

Yale Zhang arbejder for det rådgivende firma CSM Worldwide Corp. Han mener, at MG Rovers har den nødvendige teknologiske kapacitet, som Saic kan udnytte til produktion af sine egne biler.

Saic trak sig tilbage

Egentlig var det planen, at Saic ville have købt MG Rover i England. Men i går meldte Saic ud, at den aldrig havde tænkt sig at købe den engelske bilproducent.

Kritikerne i Shanhai mener, at Saic fandt ud af Rovers egentlige økonomiske situation. Og den kinesiske bilproducent var bange for, at Phoenix Venture Holdings, som ejer det engelske Rover, også ville gå konkurs indenfor et par år.

Derfor valgte den at trække sig tilbage fra handlen og i stedet fokusere på produktionen i Kina skriver nyhedsbureauet Xinhua.