Roskilde Kommune kaster redningskrans til svømmehalsbyggeri på dybt vand

Illustration: Roskilde Kommune

Økonomiudvalget i Roskilde Kommune har fastlagt en ny tidsplan for byggeriet af en svømmehal og tilført 49 mio. kroner.

Pengene er en redningskrans til byggeprojektet som skal få tidsplanen til at holde. Svømmehallen skulle nemlig have stået klar i begyndelsen af 2019.

De seneste fire år er byggeriet dog løbet ind i en lang række problemer, og åbningen er nu udskudt til april 2021.

Samtidig er den oprindelige pris på 110 mio. kroner røget i vejret, og med den seneste tilførsel af penge ender byggeriet med at koste 223,8 mio. kroner.

I aftalen om den nye tidsplan er der indlagt mulighed for sanktioner, hvis byggeriet ikke står færdigt som planlagt.

Svømmehalsbyggeri druknede i problemer

Svømmehallen skal fungere som en tilbygning til det allerede eksisterende Roskilde Badet. Projektet blev vedtaget af byrådet i 2017 og påbegyndt samme år. Siden er projektet blevet forsinket og fordyret flere gange.

Allerede i starten ramte første problem, da man skulle grave i fundamentet. Registreringen af ledninger og rør i jorde, var nemlig ikke fuldt opdateret.

Det betød at byggeriet blev udskudt. Senere fandt man en fejl i armeringen af bærende betonelementer.

Der opstod også problemer med den gamle svømmehalsbygning sideløbende med byggeriet af den nye svømmehal. Her fandt man asbest i nogle af murene, som man åbnede i forbindelse med byggeriet. Få måneder efter begyndte loftet også at falde ned i den gamle bygning.

Åbningen af den gamle svømmehal Roskilde Badet, blev derfor også forsinket.

»Det koster en ekstra bevilling på 49 mio. kr. at komme i mål med projektet på grund af de store forsinkelser. Det er selvfølgelig på ingen måde tilfredsstillende med så store økonomiske overskridelser og mere end to års forsinkelser,« siger Tomas Breddam (A), borgmester i Roskilde Kommune, i en pressemeddelelse.

Pengene bliver taget fra kommunens anlægsbudget, og det kommer derfor ikke til at have indflydelse på kommunens serviceniveau, lyder det fra kommunen. Ifølge vicekommunaldirektør Martin Lindgreen har det heller ikke betydning for andre byggerier i kommunen.

»Vi har en række anlægsprojekter i kommunen, som der er afsat penge til. Allerede nu kan vi se, at nogle af dem er kommet senere i gang, så de ikke kommer til at bruge de penge i år. Det betyder, at der ikke nogle projekter, som vi siger stop for,« fortæller Martin Lindgreen til Ingeniøren.

Emner : Byggeri
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten