Roskilde Festival tester brandsikre telte til flygtningelejre
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Roskilde Festival tester brandsikre telte til flygtningelejre

For nogle måneder siden fik en Rockwool-medarbejder en idé. Hvorfor ikke bruge plader af isoleringsmateriale til at sætte nogle hurtige brandsikre telte og hytter sammen til brug i f.eks. flygtningelejre?

Forretningsmulighederne er endnu ikke blevet gennemtjekket i detaljer, men ideen bliver alligevel afprøvet. For nu er Roskilde Festival åbnet, og hvor er der bedre muligheder for at få testet brandsikre og åndbare telte?

»Det er interessant for os at finde nye forretningsmuligheder for vores grundmaterialer, men det er første gang, vi udvikler via en festival,« siger udviklingsdirektør Steen Lindby fra Rockwool Gruppen.

Læs også: Urinmåtte skal holde hegnene lugtfri i Roskilde

Konceptet er forholdsvis enkelt. For teltenes vedkommende er der benyttet otte ’boards’ af isoleringsmateriale med en høj densitet, som er coatet indvendigt med maling.

Over taget – også af isoleringsmateriale – er lagt plastic for at beskytte mod regn, mens hytterne er lavet af stålplader med Rockwool-isolering.

»Tanken er, at man kan folde dem sammen og stille dem på en palle, så de nemt kan distribueres til flygtningelejrene, og ud over at være brandsikre skærmer de for klimaet, så det ikke bliver for varmt eller koldt,« siger Steen Lindby.

Ifølge Rockwool Gruppen har Dansk Flygtningehjælp og en hollandsk søsterorganisation allerede vist interesse for de nye boliger, der kan højne sikkerheden for flygtningene.

Læs også: Strømfrit køleskab kan holde øllerne kølige på Roskilde

På Roskilde Festival i denne uge har Rockwool taget nogle modeller med, som festivalen i selvbyggerområdet Dream City udlejer til frivillige, som derfor slipper for nattekolde telte og de brandvarme morgener.

Hvert telt er 2x2 meter stort og højt nok til, at beboerne kan stå oprejst. Hytterne er lidt større, nemlig 3x3 meter. Der kan bo to personer i hvert telt eller hytte – måske flere, hvis de klemmer sig sammen.

Endnu har Steen Lindby ikke fået nogen formel feedback fra festivalen eller beboerne, men han er spændt på at høre nærmere.

»Det er for tidligt endnu at sige, om der er en kommerciel vinkel i det. Men nu kan folk se og prøve det,« siger han.

Læs også: Mobilopladere fra DTU storhitter på Europas festivaler

Ideen kom som nævnt fra en medarbejder i Rockwool Gruppen under en af de dage, der bliver afholdt, hvor medarbejderne kan komme med deres vildeste ideer og prøve dem af foran kollegerne.

10 procent af udviklingsbudgettet er sat af til egne ideer, som medarbejdere kan arbejde på, uden at lederen skal godkende det.

Hver anden måned mødes medarbejderne så på innovationsfabrikken i Roskilde og viser projekterne frem for hinanden, og får et projekt tilstrækkeligt mange ’likes’ fra kollegerne, bliver der sat et egentligt forsøg i søen.

Og sådan kom Rockwools telte og hytter med på årets Roskilde Festival, hvor de står deres første prøve.

Men de beboere, der prøver at følge traditionen med at brænde deres telt af efter festivalen, vil nok ikke have det store held med sig. Til gengæld kan de tage teltet eller hytten med hjem og bruge som isolering.

Emner : Huse
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Brænder man sit telt af har man for mange penge. Jeg har stadig mit telt jeg fik i konfirmationsgave for 35 år siden. Dengang lærte man, at passe på tingene. Så de unge har åbenbart nok penge.

 • 2
 • 4

"Dengang jeg var ung.. !"
"De unge i dag.. !"
"Det trækker!"
"De spiller kun hippiti-hoppiti-musik i radioen i dag"

Det er ikke for at drille dig alt for meget, men.. lad folk gøre hvad de vil med deres egendele? :) Ingen grund til at lyde gammel og sur - men du er selvfølgelig fri til at mene lige præcis hvad du har lyst til, vi lever trods alt i et samfund hvor illusionen af frihed endnu står ved.

 • 1
 • 1

Så se lige hvilket svineri der udspiller sig på Roskilde festivalen. Urinstank og bjerge af affald. De fleste efterlader bare deres tele og andet campingudstyr. Når man gør sådan noget, har man alt for mange penge, og værdsætter ikke sine ting. Så var det da bedre de unge sendte de mange penge ned til de der virkelig har behov i stedet for at købe dyre telte der bare smides ud efter at være brugt en gang.
Og til den skøre kommentarer om den min gave stadig er i gavepapir har jeg følgende kommentar: Mit telt er brugt mange gange, men jeg sørger for hver gang at tørre den grundig inden pakning, og det eneste der er udskiftet er et par teltsnore. Så hvis man passer på sine ting kan man have dem i mange år.

 • 1
 • 1

Ja, og dengang for 35 år siden måtte vi GÅ til skole i stedet for at blive kørt.

Og det gik stejlt op ad bakke HELE vejen - BÅDE ud og hjem.

Men de unge i dag - de BRÆNDER bare deres telte.

 • 0
 • 1
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten