Robot med arme og ansigt skal forbedre Europas effektivitet
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Robot med arme og ansigt skal forbedre Europas effektivitet

En ny robot, der har følsomme fingerspidser, skal hjælpe til at gøre Europas industri mere konkurrencedygtig sammenlignet med resten af verden. Robotten har fået navnet pi4-workerbot, og er udviklet af Fraunhofer Instituttet for Produktionssystemer og Designteknologi, skriver Europa-Kommissionen, der har givet støtte til udviklingsprojektet, i en pressemeddelelse.

Robotten har samme størrelse som et menneske, og har to arme og tre kameraer installeret. I panden sidder et 3D-kamera, og ved siden af sidder to kameraer, som kan bruges til inspektion af de objekter, robotten skal håndtere. Det betyder, at robotten 24 timer i døgnet kan klare en lang række industrielle opgaver, som man tidligere havde mennesker ansat til.

»Den kan måle objekter eller inspicere en række forskellige af overflader,« siger Matthias Krinke, der er direktør hos pi4-Robotics, som skal sælge robotten, i pressemeddelelsen.

Han forklarer, at robotten blandt andet vil kunne tjekke, hvorvidt et lag af krom er lagt korrekt på et stykke af metal. Den har også to arme, som kan arbejde sammen, og ifølge Dr. Dragoljub Surdilovic, der er chef for arbejdsgruppen på Fraunhofer Instiuttet, er det en særlig egenskab for netop denne robot.

»At programmere to arme til at arbejde sammen - til for eksempel at inspicere et objekt eller at samle to komponenter - var en rigtig udfordring, for det kræver yderligere sensorsystemer,« siger han.

Dr. Surdilovic fortæller desuden, at man kan indstille robottens fingre til at holde et æg, og at den også har en række ansigtsudtryk.

»Hvis arbejdet går glat, smiler den, men hvis den ser ud til at kede sig, venter den på arbejde, og så ved produktionschefen, at tempoet i produktionsprocessen kan blive øget,« forklarer han.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Flotte og glidende, næsten menneskelignende bevægelsesmønstre. Og så virker den sympatisk - måske kan man lære den at smile ad kollegaernes jokes?

  • 0
  • 0

Det ligner et bud på fremtidens kassedame. Den får jo ikke ondt i skuldrene, og den kan nok også sige "Hav en god aften!" uden at mene noget personligt med det.

  • 0
  • 0

den virker noget stenalder agtig set i lyset af feks hvor effektivt robotsystemerne er i post hvor der scannes og læses adresser og kasser osv i lyntempo .. den her robot virker mere som et forsøg på at tæmme befolkningens eventuelle skræk for robotter som skal arbejde direkte med og sammen med mennesker .. og den har da os et sødt ansigt hehe .

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten