Revisorkritik af Topsil
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Revisorkritik af Topsil

Det ser sort ud for den børsnoterede danske halvlederproducent Topsil Semiconductor Materials. Selskabet kom ud af 2001 med et underskud på 4,4 mio. kr.. Umiddelbart er det en væsentligt forbedring i forhold til året før, som gav et underskud på næsten 38 mio. kr.

Men selskabet har alvorlige problemer med likviditeten, og i det – forsinkede – regnskab, som Topsil afleverede i sidste uge, retter de eksterne revisionsfirmaer Deloitte & Touche og KPMG en skarp kritik af selskabets årsregnskab. Der er en betydelig risiko for, at aktiverne er mindre værd end anført i regnskabet, mener revisorerne.

"Det er vor opfattelse, at årsregnskabet ... ikke er aflagt i overensstemmelse med den danske lovgivnings krav til regnskabsaflæggelsen, og at det på grund af forbeholdet om fortsat drift ikke giver et retvisende billede af selskabets aktiver og passiver, økonomiske stilling samt resultat," fastslår revisorerne.

Ifølge revisorerne er der "væsentlig usikkerhed om, hvorvidt selskabet har de nødvendige finansielle ressourcer til at gennemføre de budgetterede aktiviteter for år 2002."

Der er altså en regulær risiko for, at Topsil lukker. Selskabet er afhængigt af at finde nye investorer, der vil skyde penge i det faldende halvledermarked. Og da flere aktiver kun har værdi for et selskab i fortsat drift, er årsregnskabet fra det børsnoterede selskab ganske enkelt ikke retvisende, skriver revisorerne.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten