Rettelse: BMW har ikke mistet troen på brint til biler

Brint skal stadig indgå i BMW langsigtede planer, men der kommer ikke nogen ny testflåde af brintbiler. Det siger BMW udviklingsdirektør Dr. Dräger, Han understreger dog, at BMW stadig vil arbejde med lagrings- og motorteknik til brint. BMW har valgt at satse på konventionel motorteknik til brint, i modsætning til de fleste andre bilproducenten, som alene kigger på brændselsceller.

Før sommerferien 2009 meddelte den amerikanske energiminister Steven Chu, at programmer til forskning i brint og brændselsceller til biler skulle skæres med 100 mio. dollar. Han mente at udbygningen med infrastuktur ville bliver al for kostbar. Men i september måned stemte Kongressen imod forslaget og Steven Chu har nu lovet at samarbejde med Kongressen, så pengene kan blive brugt bedst muligt.

Også Volkswagen holder alligevel fast i brintteknologien, men udviklingen skal ses på meget lang sigt. Det vil sige efter traditionelle forbrændingsmotorer, hybridbiler, plugindhybridbiler og rene elbiler. Volkswagen samarbejder blandt andet med den kinesiske lastbilproducent FAW, om udviklings af brintbiler.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Hvis brint var løsningen på alle verdens problemer og vi havde rigelige mængder af denne, ville vi jo ikke behøve brændselsceller. Istedet kunne vi blot stille tidsmaskinen 30 år tilbage og bruge den velkendte forbrændingsmotor kombineret med brint som drivmiddel.

http://www.youtube.com/watch?v=TjfONpsFvyM

Uanset hvad så er der ingen brændselscellefødt bil uden elbilen - så mon ikke det ville være en god ide først at få nogle praktisk anvendelige og tilgængelige konsumer produkter på markedet af disse?

  • 0
  • 0

Pludselig mistede jeg retten til at ændre i mit indlæg. (Edit: Men dette kan jeg fint redigere)

Udover at have nævnt mit youtube link som et lettere humoristisk indlæg ville jeg gerne påstå at alle kan bygge fantastiske koncept biler og komme med "lovende forskning". Det er rart at høre mere realistiske prognoser.

Når nu vi er ved alternative drivkræfter kunne jeg godt savne en opfølgning på Air Car bilen, som ifølge 2008 artiklen ville komme inden for et år - der er snart gået 2. http://ing.dk/artikel/84834-snart-kommer-b...

  • 0
  • 0

Det er vel endnu en ægget før hønen ide ligesom mange andre. Næh lav en bil der kører på gode intentioner så har vi reddet verden...

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten