Resistent svinebakterie dræber endnu en dansker

Den resistente svinebakterie MRSA CC398 har kostet endnu en dansker livet. Det bekræfter Statens Serum Institut over for DR Nyheder. Ofret er den fjerde dansker, som bliver ramt uden at have haft tilknytning til svinefarme.

Læs også: Overlæge i vidneskranken: Nu er de første danskere døde af resistent svine-MRSA

Det første dødsfald på grund af svine-MRSA fandt sted i 2012, og i 2013 kostede bakterien to danskere livet. Det fjerde offer døde på Fyn for et par uger siden. Dødsfaldet er dog først blevet registreret i Statens Serum Institut mandag.

Dødsårsagen for de fire ofre er blodforgiftning, som ikke har været muligt at behandle, fordi bakterien er resistent over for antibiotika.

Læs også: Hver dag får 400.000 smågrise blandet resistensskabende antibiotika i foderet

»Det er bekymrende, men vi kan ikke sige noget om, hvorvidt der er tale om en stigende tendens. Men vi forventer, at vi vil se mellem ét og fem tilfælde i år,« siger overlæge på Statens Serum Institut Robert Skov til DR Nyheder.

I modsætning til tidligere meldinger er der ikke noget der tyder på, at kun folk, der arbejder med svin, er i fare. Det stod allerede efter de tre første dødsfald klart, at alle kan blive ramt af svinebakterien.

Læs også: WHO: Antibiotikaresistens er en alvorlig trussel mod folkesundheden

Kilde DR.dk
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Det begynder at ligne en hetz, Selvfølgelig er det tragisk at der er et dødsfald, MEN kunne vi ikke lige få nogle fakta at sammenligne med?

Hvor mange dør foreksempel på de danske sygehuse grundet dårlig hygiejne?

Hvor mange dør af almindelig lungebetændelse? Osv.

 • 3
 • 6

Hvor mange dør foreksempel på de danske sygehuse grundet dårlig hygiejne?

Hvor mange dør af almindelig lungebetændelse? Osv.

Det er da flintrende ligegyldigt.

At der dør 50 cyklister i trafikken hvert år, bliver da ikke legitimt bare fordi der dør 100 fodgængere.

Det er mere relevant om de folk der er døde ellers har været sunde og raske, eller om en generel svækkelse er medvirkende årsag. Bare så vi ved om det kommer som lyn fra en klar himmel.

 • 13
 • 1

Link står umiddelbart efter nærværende artikel, scroll op her på siden.

Eller søg på: WHO Antibiotikaresistens er en alvorlig trussel mod folkesundheden.

 • 0
 • 1

Jan, Dit link til en amerikansk undersøgelse, som iøvrigt ikke omhandler fakta men bygger på estimater, omhandler perioden 1999-2005....... Så at henvise til ældre udenlandske estimater er vel ikke brugbart i Danmark?

Jeg savner nogle Fakta fra Danmark i denne debat, da det må være væsentligt som Martin påpeger om hvoridt der er tale om raske eller folk som i forvejen havde svækket immunforsvar,det er i den sammenhæng også væsentligt hvordan de blev smittet.

Martin: Du sprang vist let hen over at jeg skrev osv........... Og tillagde mig en holdning om at det skulle være legitimt med dødsfald?

Dette er ingenlunde tilfældet, men det er væsentligt med FAKTA på bordet inden man pisker en stemning op!

For ellers ender det med en masse lovgivning uden virkning da politikerene har en tendens til at forsøge at vise handlekraft ved at indføre nye love baseret på overskrifter i dagspressen.

Så nogle data som ikke er 11 år gamle og stammer fra udlandet ville være rart for at kunne føre en saglig debat.

 • 1
 • 1

Det mangler vi gode fornuftige svar på. Er det kun ved en blodforgiftning man kan smittes med MRSA? Oplysning til borgerne ganske enkelt.

Iøvrigt: Hvor er det dog nogle stupide kommentarer ovenover omkring antallet af døde. Simpelthen stupidt. I burde vide, at det ikke er antallet af døde der er interessant omkring resistente bakterier. Klaphatte. Tilbage til Ekstra Bladet med jer! Og nej, det er ikke urimeligt eller groft at jeg skriver sådan om jer. Der findes nemlig ikke nogle pænere ord i det danske sprog, der dækker bedre. Beklager hvis I føler jer stødte.

 • 2
 • 0

@erik det link under artiklen, her på siden, nævner intet om en "svine mrsa" men omtaler resistens i generelle vendinger. jeg så på en eu side at cc398 bliver kaldt "livestok mrsa" da den også kan findes hos heste, kvæg, hunde katte m.m. og som vist i tidliger link i andre tråde er ikke meget af det der bliver skrevet i debatten mod landbruget sandt. så er det vist ikke helt ved siden af og snakke om en hetz

ikke at jeg mener man i landbruget skal læne sig tilbage og være tilfreds med tingenes tilstand. men det er ikke fra dansk landbrug at detter er opstået og det vil ikke løse problemet med resistens at tryne nogle bønder. der skal samfundet og verden gribe i ejen barm og se på på hvordan antibiotika og infektioner håndteres på og mellem mennesker. her ligger en meget større del af problemet.

 • 1
 • 0

@erik nu ved jeg ikke om der er nogen bedstem grund til du føler dig ramt af lige det ord. men det var kun første del der var tiltænkt dig. resten var generelt til dem som jeg ihvertfald føler køre en hetz, uden skelen til fakta. hvorfor debatterne tit bliver meget unuanceret og ender i mudderkast.

hvilket er ærgerligt da det er meget alvorligt emne som trænger til større opmærksomhed.

 • 0
 • 0

Om føje år hvis dether tager til, kan den yderste konsekvens blive at vi taber eksportmuligheder, og vi mister milliader i eksport, noget som politikerne har lukket øjnene for.

Det vil være en stor katastrofe, men desværre kun ris til egen bagdel, vi vil selv være uden om det, for lidt og for sen handling.

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten