Reserver 10-15 timer om ugen til din MBA
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Reserver 10-15 timer om ugen til din MBA

Gå kalenderen igennem med en tættekam og ryd derefter op i dine aktiviteter, indtil du har mellem 10 og 15 timer til disposition om ugen. Sådan lyder det bedste råd, hvis du overvejer at kaste dig over et MBA-studium.

Ifølge en undersøgelse, som Henley Business School Danmark har foretaget blandt sine nuværende MBA-studerende, bruger ni ud af ti nemlig i snit i snit 10-15 timer hver uge på deres studium inklusive undervisning, læsning og opgaveløsning.

Følg Jobfinder på Facebook og få nyhederne serveret

Tidsproblem er uundgåeligt

Undersøgelsen viser desuden, at tidsaspektet uden sammenligning er det mest udbredte problem blandt de MBA-studerende. Således mener 83 procent, at 'tid' er den største udfordring ved at tage uddannelsen.

Og der er endog meget langt ned til plads nummer to, ’problemer med finansiering af uddannelsen’, som 5 procent anser for den største udfordring. Med andre ord er tiden den allervigtigste parameter at have på plads, inden man beslutter sig for at gå i gang med en MBA-uddannelse.

Læs også: Chefen har taget magten over din efteruddannelse

Det kommer ikke bag på Adam Altenburg, programleder ved Henley Business School, at hovedparten af de studerende oplever tid som deres største hovedpine. Men det kan ikke være anderledes, pointerer han:

»Hvis alle studerende havde den dobbelte tid, var det ikke noget problem, men det er et kriterium for at blive optaget på studiet, at man sidder i en form for lederposition. Derfor er det folk, som i forvejen har fyldt døgnet godt op, der går i gang,« forklarer han.

Presset tidsbudget

Trine Kolding, forfatter til bøgerne 'Styr på tiden' og 'Den effektive leder - succes med 40 timers arbejdsuge' er enig. Hun hæfter sig ved, at de MBA-studerendes gennemsnitsalder på 40 år betyder, at hovedparten sandsynligvis har børn, der stadig har brug for deres forældres tilstedeværelse:

»Mange har desuden et rigt socialt liv, så de har tryk på alle steder. Skal man drage en parallel til den økonomiske verdens budgetter og økonomiske poster, har de i forvejen ikke meget tid i overskud, når de propper en MBA ind på udgiftssiden,« siger hun.

Undersøgelsen viser, at 92 procent bruger weekenden til at læse og løse opgaver, mens 64 procent tager aftnerne i bruge. Hver anden lægger også studietimer på ferie- og fridage.
Henleys MBA-uddannelse er normeret til tre år med en samlet arbejdsindsats på 1.800 timer, eller 600 timer om året. Det svarer til 10-12 timer om ugen, så i den forstand harmonerer det godt med de studerendes svar.

Kommenter artiklen her.

Læs også: Planlægning og klare aftaler på hjemmefronten sikrer MBA’en

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten