Replik: Ingeniører, kæmp for vores internationale viden

Peter Hostrup Rasmussen er formand for FRI, Foreningen af Rådgivende Ingeniører

Regeringen har stillet forslag om at afskaffe §33A i Ligningsloven. Dermed ophører skattefritagelse, når vi er udstationeret mere end seks måneder. Medmindre noget drastisk sker, vedtager regeringen denne ændring den 13. september 2012.

Mange ingeniører har været udstationeret på denne ordning. Hos de rådgivende ingeniører er mere end 300 medarbejdere i øjeblikket udstationeret rundt om i verden. Ingeniørerne bringer arbejde med hjem til andre ingeniører i firmaerne. Hos Cowi har man vurderet, at en udstationeret medarbejder bringer arbejde med til tre-fire andre kollegaer i Danmark.

Og endnu vigtigere. Vores udstationerede medarbejdere skaber ny viden i Danmark og er i det hele taget nøglen til et globalt mindset, som er altafgørende for samhandel. Vi har ikke betydelige råstoffer eller et stort marked, som tiltrækker de store udenlandske investorer. Vores samhandel er båret af en forståelse for andre kulturer, normer og et globalt udsyn.

Mange ingeniører har gennem tiderne været udstationeret. Det er nærmest en regel i nogle virksomheder, at karrieremuligheder hænger sammen med en udstationering. De unge ingeniører har derfor ønske og ambitioner om udstationering og internationale udfordringer, men de får nu ikke muligheden.

Med afskaffelse af §33A bliver danske ingeniører meget dyrere end f.eks. svenske og tyske ingeniører, som jo stadigvæk er fritaget for skat ved udstationering. Tiden for mange udstationeringer af danske ingeniører er nu slut! Alle andre lande går i retning af globalisering, men vi lukker af for international forretning.

Alle politikere ved nu, at man ikke kan hente penge ved at afskaffe §33A. Argumentet hedder nu solidaritet. Jeg synes, at vi skal være solidariske med de unge ingeniører. Lad os kæmpe for, at de får samme muligheder som os andre, og lad os kæmpe for, at vi kan bevare vores viden på et højt internationalt niveau - state of the art.

Læs også:

FRI om Venstres fastholdelse af skatterabat: »Det er rigtig stærkt«
Skatteekspert til danske ingeniører i udlandet: Sælg huset og tag konen med
Rådgiver om nye skatteregler: »Vi kommer til at tage Jönsson i stedet for Jensen«

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

...but local engineering has become quite irrelevant i your part of the World. After effectively losing the war with Chinese slave workers, the Scandinavian technology pond is well and truly dried up. You probably don't need a fool in xmas tomfoolery to explain the bleeding obvious to you: utilizing new knowledge has become 'obsonst', without a back-up spare parts and skills supply. Good luck all the same, though.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten